Anasayfa » » Western Union Yanlış İsim ile Nasıl Para Alınır?

Western Union Yanlış İsim ile Nasıl Para Alınır?

Western Union'ın ne olduğunu bilmeyen yoktur ancak kısaca tarif edelim. Western Union yurt dışına para göndermek ve yurt dışından para almak için kurulmuş bir sistemdir.

Yazının başlığını okuyunca illegal / yasa dışı bir işlem olacağını sananlar yanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yurt dışından bir para gelecekti ve tabi ki western union seçeneğini tercih ettik. Parayı gönderecek olan kişi benim adımı yanlış yazdığı için problem yaşadım. Parayı gönderene de acilen ulaşmak mümkün değildi.

Adım Vural Egemen, Soyadım Sarıgöz'dür. Gönderici Adımı Vural, Soyadımı Egemen Sarıgöz olarak girmiş. Ve haliyle bilgiler eşleşmediği için banka parayı vermiyor. 

İlk önce Akbank'a gittim, isim eşleşmediği için parayı vermediler. Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi derken gitmediğim banka kalmadı.Şimdi siz  ''isim yanlış hangi bankaya gidersen git, parayı vermeyeceklerdir'' diyorsunuzdur.

Benim diğer bankaları denememde ki amaç, belki sistemsel farklılıklardan dolayı ad soyad değilde alıcı ismi olarak tek sütun işlem yapan bir banka var mıdır diyeydi.

Nitekim dediğim gibi bir bankaya ulaştım. Albaraka isimli banka da alıcı adı soyadı diye bir şey yok. Alıcı Adı var. Bu yüzden çift isimli olmanın zorluğunu bir kez daha yaşamış oldum.

Belki bu yazı, çift isimli olduğu için böyle bir yanlışlığa düşenlere ipucu olacaktır.

İsminizde farklı bir yazım hatası varsa paranızı ancak  Göndericinin düzeltme yapması ile alabilirsiniz.


1 yorum:

  1. aynı şey benimde başıma gelmişti ama başka bankaları denemek aklıma gelmemişti.. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!