Anasayfa » » SEO'da Özgün İçeriğin Önemi

SEO'da Özgün İçeriğin Önemi

Google, yaptığı son algoritma güncellemeleri ile birlikte özgün içeriğe ne kadar önem vereceğini resmi olarak duyurmuş oldu. Google Resmi blogunda yapılan açıklamalar doğrultusunda, özgün içerikler daha kaliteli içerik olarak algılanacak ve aramalar sonucunda üst sıralarda gösterilecek.

Her şeyden önce Özgün içeriğin tanımını yapmamız gerekir;

Özgün İçerik Nedir?
Kendimiz tarafından hazırladığımız içeriklerin, hiç bir  yerden kopyalanmadan tamamen doğal kelimeler ile ürettiğimiz içeriğe özgün içerik diyebiliriz.
Özgün içerik aramalarda başka içeriklerle benzerlik göstermemelidir. Tamamen doğal olarak hazırlanmış içeriklere özgün içerik denilebilir.

SEO'da Özgün İçeriğin Önemi
Google internette yer alan tüm içerikler algoritmaları sayesinde tarar ve elde ettiği verilere göre sonuçlar listeler. Bu sonuçları listelerken kopya içerik ile özgün içeriği birbirinden ayırır. Özgün içeriği diğer kopya içeriklere göre daha üst sıralarda gösterir.

Bir küçük örnek ile açıklayalım;
Özgün içerik nedir şeklinde bir arama yaptığınız da bir çok içeriğin listelendiğini görürsünüz ancak bu içeriklerin en üstünde özgün bir başlık ve özgün bir içerik ile yazılmış siteler yer alır.

Google organik hit ile sitelere değerler verir. Bu değerlerden birisi de Pagerank değeridir. Bu pagerank değerinin belirlenmesinde özgün içeriğin önemi de oldukça büyüktür.

Özgün içerik yalnızca arama motorları için değil, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar içinde önemlidir. Aradığı ve istediği bilgiye sitenizde ulaşan ziyaretçilerin oluşturduğu verilere göre Google Pagerank değeriniz olumlu bir şekilde etkilenir.

Özgün içeriğin SEO konusunda önemi oldukça büyüktür. Özgün içerik üreterek alacağımız organik hit ile ziyaretçi sayımız her geçen gün artacağı gibi Google gözünde de sitenizin değeri artacaktır.

Bu konu ile alakalı daha önce yazdığım makaleleri de okumanızı tavsiye ederim.
Özgün İçerik Nedir? Neden Önemlidir?
Özgün Makale Nasıl Yazılır

Özgün içerik konusunda görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmında iletebilirsiniz.

İyi Bloglamalar dilerim.

3 yorum:

  1. Özgün içeriği olan önümüzdeki yıllarda çok kral olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgün içeriği olan değil, kullanıcıya fayda düşünülerek hazırlanan içerikler kral olacak ki zaten kral

      Sil
  2. Paylaşım İçin Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!