Anasayfa » » Google Domain İşine Girdi!

Google Domain İşine Girdi!


Google'ın web girişimciliği sorgulanamaz. Google Domain işine girdi. Domains Google adı altında artık Google üzerinden domain alıp, domain satabileceğiz. Domain kayıt piyasasına baktığınızda Google'ın büyük bir bölümü zapdedilmiş olan domain pazarına neden girdiğini sorgulayabiliriz ancak Google'ın Google+ resmi sayfasından yaptığı açıklamada İnternet kullanıcısının %55'inin bir web sitesi olmadığını söylüyor. Araştırmalar yapmış ve %55'lik bir pazar payını görüp bu işe girmiş. Olaya nereden baktığınız çok önemli. Google'ın bu iştirakini öğrenince aklıma çorap üreticiliği yaptığım zamanlarda sektörümüz içerisinde anlatılan şu hikaye geldi.

Vakti zamanında büyük çorap şirketlerinden birisi pazar araştırması yapmak üzere bir elemanını Afrika'ya gönderir. Bir ay orada pazar araştırması yapmasını bir ay sonunda da izlenimlerini, araştırmalarını bir rapor olarak sunmalarını isterler. Bir ayın sonunda hazırlanan raporun sonunda şu cümle yer almaktadır.

''Afrika'da insanların giyecek ayakkabısı yok, çorap satmamız mümkün görünmüyor''

Başka bir şirket bir personelini Afrika'da pazar araştırması için gönderip bir ay sonunda bir rapor hazırlamasını ister.

İkinci şirketin elemanı bir ay sonunda bir rapor hazırlar ve raporun sonunda şu cümle yer almaktadır.

''Afrika müthiş bir pazar, burada kimsenin ayağında çorap yok, buradaki insanlara çok çorap satabiliriz''

İşte bakış açısının getirdiği farkındalık diyebiliriz.

Google'da bu bakış açısı ile %55'lik kısmı kendisine hedef pazar olarak seçmiş ve gerekli tüm çalışmalarını tamamlamış.

Önümüzdeki günlerde şuan test aşamasında olan Google Domain projesini resmi olara duyuracak.

Google Domain Detaylarını ise şu şekilde derleyebiliriz.
Google internetteki konumunuda kullanarak web sitesi sahibi olmayan insanlara domain satacak.

Google sattığı domainler için hazır web sitei kurmak isteyenler için Squarespace, Shopify, Weebly ve Wix gibi hazır site kurma araçları sunan online hizmet siteleri ile ortaklık içerisine girmek üzere. Bu sayede Google Domains aracılığı ile alan adına sahip olan kullanıcılar yukarıda belirtilen online hizmet servisleri ile kendilerine ait web sitelerini, yine Google’a özel avantajlar ile üretebilecekler.

Google kendi üzerinden yapılan domain kayıtları için bir kaç özellik ile tercih edilmeyi arttırmaya çalışıyor. Örneğin, Google üzerinden kayıt edilen bir domainin kimliği ücretsiz bir şekilde gizli tutulabilecek.

Başka firmalardan yapılan domain kaydında DNS güncelleme işlemi 12 ila 24 saat arasında sürmekteydi ancak Google bu noktada da bir yenilik yaparak Google üzerinden kayıt edilen domainlerin daa hızlı ve sorunsuz olacağını iddia ediyor.

Şuan Google Domain hizmeti sadece davetli kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. Kısa bir süre sonra test aşamasından çıkıp tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

ğer sizde bir çok internet kullanıcısından önce Google Domains hizmetini test etmek istiyorsanız aşağıdaki linke tıkladıkdan sonra “Manage My Domains” sekmesine tıklayın ve ardından yönergeleri takip ederek kendiniz için davet kodu talebinde bulunun.

» Google Domains



6 yorum:

  1. Adamların girmediği tek sektör buydu, aslında Google yine domain satıyordu bu gelişmiş bir satış alanı olacak. Yazı ve sektörden önemli bir bilgilendirme için teşekkürler Vural abim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim.yorumun için ben tesekkur ederim.

      Sil
  2. Yakında el atmadığı sektör kalmayacak bu adamların. İnterneti evlerinin arka bahçesine çevirdiler. Nereye isterlerse oraya el atıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hocam.. İnternetin İsraili'de Google oldu

      Sil
  3. Hocam bu arada mobilde sıkıntı var temada. başlıklar falan bbirbirine girmiş görünüyor. Bi kontrol edin isterseniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için teşekkür ederim. Gerekli düzeltmeyi yaptım.

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!