Anasayfa » » Blog İçeriklerinizi Paylaşırken Yardımcı Olacak 3 Yöntem

Blog İçeriklerinizi Paylaşırken Yardımcı Olacak 3 Yöntem

İçerik takviminizi hazırladınız, harika bir blog postu için beklediğiniz gün geldi ve yazınızı hazırlayıp yayınladınız. Peki ama, gerçekten de blog postunuzdan istediğiniz geri dönüşü alacak mısınız? Eğer doğru bir şekilde paylaşmazsanız ne yazık ki hayır. Blog içeriklerinin büyük bir kısmı hedef kitleye ulaşamadan internetin ışık hızındaki yenilenen içerik havuzunda derinlere doğru gitmeye başlıyor. Bunun önüne geçmek için hazırladığınız içeriği doğru biçimde paylaşmak bir şart. İşte bu konuda size yardımcı olacak 3 yöntemle blog içeriklerinizi daha verimli kullanabileceksiniz. Blog içeriklerinizi paylaşırken size yardımcı olacak 3 yöntem:

Her postu birkaç defa paylaşın
Alışılagelmişin dışında hazırlanan blog içeriğinin bir kere paylaşılması aslında hedeflediğiniz kullanıcı tabanına ulaşmak için karşınıza çıkan ilk büyük engel oluyor. Bu durumun önüne geçmekse doğru bir şekilde kullanıldığına mucizeler yaratacak kolay bir çözümde yatıyor: Her içeriği birkaç defa paylaşmak. Peki, bu “birkaç”tan kastedilen ne? Kullanıcı kitlenizin aşırı paylaşım olarak yorumlamayacağı şekilde arada bir ya da iki gün zaman geçtikten sonra blog içeriğinizi paylaşmak en mantıklısı.

Sosyal medya araçlarını yaygın kullanın
Eğer blog içeriklerinizin altında bir like ve share butonu yoksa hemen edinmelisiniz. Yoksa paylaştığınız içeriğin sosyal medyada okurlar tarafından tekrar paylaşılması çok düşük bir ihtimal.

Daha paylaşılabilir içerik üretmeye odaklanın
“İnsanlar sosyal medyada neler paylaşıyorlar?” sorusu blog içeriğinizi hazırlarken aklınızın bir kenarında durması gereken sorulardan. Blog içeriğinizi hazırlarken mutlaka sosyal medyada da bir paylaşım öğesi olacak niteliğe sahip olmasına dikkat edin. Video ve görseller bu konuda en büyük yardımcınız olacak.

Kaynak :

1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!