Anasayfa » » Akıllı Telefonlar İçin Kırılmaz Ekran Üretildi.

Akıllı Telefonlar İçin Kırılmaz Ekran Üretildi.

Akron Üniversitesinin Resmi Sitesinde okuduğum bir haber üzerine bugünkü ilk yazımı yazmaya karar verdim. Akron Üniversitesi temel olarak bilim ve teknoloji üzerine eğitim veren bir üniversite olmakla birlikte diğer bilim dallarında da öğrenci yetiştirmektedir. Üniversite hakkında kısa bir bilgi notu geçtikten sonra habere geçebiliriz.

Polimer isimli bir madde üzerinde çalışan üniversite bünyesindeki bilim adamları, polimer isimli maddenin esneklik ve dayanıklık sağladığını ispatlayarak bu özelliği akıllı telefonların ekranlarında kullanmayı başardılar.

Akron Üniversitesi’nden Prof. Yu Zhu; Günümüzdeki dokunmatik ekranlar eser madenlerden indiyum kalay oksitle üretildiğinden dolayı daha kırılgan bir yapıya sahip olmakla birlikte yüksek maliyetli bir parça haline geliyor diyerek yeni üretilen kırılmaz ekranların maliyetininde düşük olduğunu vurguluyor.

Bilim adamlarının polimer isimli maddeden ürettiği ekranlar 1000 kez kıvrılma testinden başarıyla geçti. Bilim Adamlarının bu çalışmaları Ünlü Amerikan dergisi olan American Chemical Society’s journal ACS dergisinde  de yayınlandı.

Kaynak : Akron Üniversitesi


1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!