Anasayfa » » Yurtdışı Dil Okulları

Yurtdışı Dil Okulları

İngiltere dil okulları,Malta Dil okulları
İngilizce eğitiminin gerek iş hayatında, gerekse sosyal hayattaki önemi tartışılmaz. İngilizce öğrenmek için tercih edilen yurtdışı dil okulları ülkelerinde İngiltere, Amerika ve Malta özellikle dikkat çekmektedir. Yurtdışı eğitim danışmanlığı kuruluşu Yeni Bir Hayat kurucusu Şevki Akaydın özellikle İngiltere ve Malta’nın yaz dönemindeki kısa süreli kurslar için ideal seçimler olduğunu belirtiyor.

Şirketin www.yenibirhayat.com.tr sitesinde iki ülke arasında ki en büyük farkın maliyetler ve öğrenci vizesi alma süreci olduğunu açıklanıyor. İngiltere dil okulları çok uzun yıllardır faaliyet göstermekte, adete İngilizce dil eğitiminin standartlarını belirleyen kurumlar olmaktadır. Dil eğitimi İngiliz ekonomisi için de ciddi bir gelir kaynağı olduğu için okulların eğitim programları, koşulları sıkı bir şekilde denetlenmekte, böylece eğitim kalitesinin belirli bir seviyenin altına inmemesi hedeflenmektedir. Ancak İngiltere’de İngilizce dil eğitimi maliyetlidirde.  Gerek dil okullarının ücretlerinin, gerekse konaklama ve yaşamsal giderlerin yüksekliğinden dolayı İngiltere’de dil eğitimi için ayrılması gereken toplam bütçe ciddi rakamlara denk gelebilmektedir. Öğrenciler açısından İngiltere’denin bir diğer potansiyel zorluğu da İngiltere elçiliğinin öğrenci vizesi uygulamasının çok katı kriterlere bağlı olması gelmektedir. Her ne kadar çok kaliteli bir İngilizce eğitimi sunulsa bile İngiltere her öğrenci için doğru bir tercih olmayabilir.

Diğer taraftan Malta Dil Okulları İngiltere ile aynı kalite de eğitimi daha ekonomik şartlarda sunmaktadır. Malta’nın resmi dili İngilizce olduğu için bu ülkeye giden öğrenciler tıpkı İngiltere’de olduğu gibi İngilizce’yi doğal ortamında öğrenebilirler. Malta’da bulunan birçok İngilizce dil kursunun merkezleri de İngiltere’de bulunmaktadır. Bu nedenle Malta’daki dil kursları İngiltere ile aynı kalite de çoğu kez aynı veya çok benzer İngilizce dil programını öğrencilere sunabilmektedir. Ancak Malta’da dil eğitiminin maliyeti İngiltere kadar yüksek değildir. Genel de okul ücretleri arasında yaklaşık %25-30 civarında bir fark bulunmaktadır. Yaşamsal giderler de yine İngiltere ile karşılaştırıldığında daha düşük olacağı için Malta’da dil eğitimi için ayrılan bütçe İngiltere’ye göre daha az olacaktır. Ayrıca Malta Shengen vize sistemine bağlıdır ve öğrenci vizesini İngiltere’ye göre çok daha kolay şartlarda vermektedir.

Her iki ülke de yaz aylarında 2-3 aylık bir dil eğitimi düşünen öğrenciler için ideal lokasyonlardır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için Yeni Bir Hayat yurdışı eğitim danışmanları ile görüşebilirsiniz.

1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!