Anasayfa » » Twitter'ın Bilinmeyenleri

Twitter'ın Bilinmeyenleri

Twitter'ın kelime anlamını biliyor musunuz? Twitter isminden önce sitenin adının aslında Status olduğunu; ancak şirketin kurucusu olan Jack Dorsey'in kuş cıvıltısı manasına gelen tweet kelimesinden Twitter markasını yarattığını kaçımız biliyoruz?

Her gün yüz binlerce tweet atılıyor. Elbette bu kadar yoğunlukta kimse Twitter'da atılan ilk tweet'i ve bu tweet'i kimin attığını hatırlamayacaktır. O halde izin verin, biz hatırlatalım. İlk tweet'i atan kişi şirketin kurucusu Jack Dorsey'den başkası değil. Peki attığı ilk tweet neydi dersiniz?

Dorsey, 21 Mart 2006 tarihinde attığı tweet'te 'Twitter'ımı ayarlıyorum' yazmıştı. O tarihte bunun aslında bir sosyal medya çılgınlığının başlangıcı olabileceğini kimse bilemezdi.

Twitter'da 1 milyon takipçiye ilk ulaşan kişi sizce kim olabilir?
O kişi 16 Nisan 2009 tarihinde 1 milyonu deviren ünlü aktör Ashton Kutcher'dı. Şimdilerde Kutcher'ın 16 milyon takipçisi bulunuyor.

Twitter'da en çok konuşulan dillere bakarak dünyada hangi dillerin konuşulduğunu da bir bakıma anlamak mümkün. Atılan her 100 tweet'ten 34'ü İngilizce, 16'sı Japonca ve 12'si de İspanyolca...

Güzel Türkçe'miz ise biraz daha geriden geliyor olsa da %2 oranıyla ilk 8'e girmeyi başarıyor.

Twitter sanılanın aksine günün her saati eşit ağırlıkta kullanılmıyor. Twitter'ın en yoğun kullanıldığı saatler 22:00-00:00. Kullanıcıların tweet atmaktan öte en çok retweet yapmayı yeğlediği gün ise Pazar...

Türkiye dahil pek çok ülkede selfie kelimesinin moda halini almasını sağlayan kuşkusuz Ellen DeGeneres'in Oscar ödülleri gecesi çektiği bu fotoğraftı. Fotoğraf 2 milyondan fazla retweet alarak Twitter'da kırılması çok güç bir rekora da imza atmış durumda.

Twitter'da kayıtlı kullanıcı sayısı yaklaşık 1 milyardır. Ancak bu hesapların hemen hemen yarısı yumurta hesap da denilen sahte hesaplardan oluşuyor.

Twitter'ın en fazla üyeye sahip ülkesi 35.5 milyon kullanıcıya sahip Çin...

Twitter'ın kuruluş yılı olan 2006'dan bu yana toplamda 300 milyarı aşkın tweet atıldı.

Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 255 milyonu buluyor. Bu kullanıcılar ayın en az bir günü mutlaka Twitter hesabına giriş yapıyor.

Twitter'ın tüm kullanıcılarının ortalaması alındığında ortalama takipçi sayısı 208 olarak ölçülüyor. Yani takipçi sayısı 208 ve üzeri olanlar üzülmesin, ortalamanın üstündesiniz!

Twitter haftalar önce tüm dünyada yeni tasarıma geçti. Ancak yeni tasarımı şu an dileyen kullanıyor, istemeyenler ise eski tasarımda kalabiliyor. Ancak 28 Mayıs itibariyle herkes zorunlu olarak yeni tasarıma geçmek durumunda kalacak.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!