Anasayfa » » Tablet'in Pil Ömrünü Uzatacak İpuçları

Tablet'in Pil Ömrünü Uzatacak İpuçları

Tabletlerin yoğun bir şekilde kullanılması ile birlikte pil sorunu bu cihazlarda da baş gösterdi. Dizüstü bilgisayarlara oranla daha çok kullanılan tabletlerin pili kısa sürede bitebiliyor ancak bazı yöntemler ile tabletin pil ömrünü uzatmak ve sağlıklı olarak kullanılmasını sağlamak mümkündür.

Aslında akıllı cep telefonları ile dizüstü bilgisayardaki tüm dikkat edilecek hususlar tabletler içinde geçerlidir.

İşte tabletin pil ömrünü uzatacak püf noktaları!

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın!
iOS ve Android işletim sistemi kullanan tabletlerin arka planında çalışan uygulamalar, tabletlerin RAM’inde yer kapladığı gibi işlemcisinin de pasifize çalışmasına neden olumaktadır. Bu nedenle kullanıcı cihaz üzerinde işlem yapmasa bile tablet, bataryayı aktif şekilde kullanmaya devam eder. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak için arka planda çalışan ancak kullanmadığınız uygulamaları mutlaka kapatmalısınız.

 Ekran Parlaklığını Azaltın!
Tabletlerde pili en çok harcayan donanım yada özellik, parlaklık seviyesi yükseltilmiş ekranlardır. Zira tabletlerin büyük ekranları hali hazırda yoğun enerji gerektirdikleri gibi, parlaklık seviyesi yükseltildiğinde pil tüketimi daha da artarak tabletinizin şarjının belirgin şekilde hızla azalmasına neden olur.

Kablosuz Ağlar'ı Kapatın!
Arkaplanda çalışan uygulamalar ve ekran parlaklığı kadar tabletin pil performansını ve gücünü etkileyen bir diğer dikkat edilmesi gereken de kablosuz ağlardır. İnternet bağlantısının devamlı aktif olarak kalması, sosyal ağlardan gelen bildirimler ve kullanıcıdan habersiz yapılan güncellemelerle pilin hızla tükenmesine yol açar. İnternet kullanımı ile ilgili yapılan bir diğer hata da, WiFi’ı açık bırakıp mekan değiştirdiğinizde ortaya çıkıyor. Bu gibi durumlarda cihazınız sürekli WiFi noktası arayacağından, bu da pilin boş yere hızlıca tükenmesine neden oluyor. Bu nedenle kablosuz bağlantı kurduğunuz ağdan uzaklaştığınızda, cihazınızın ayarlarından WiFi’ı kapatmanız pilinizin hızla tükenmesini engelleyecektir. Ayrıca günün belli aralıklarında, ihtiyacınız yoksa İnternet’i kapatmanız, pil süreniz için saatlere varan tasarruflar sağlayabilir.

Uygulama Güncellemelerine Dikkat Edin!
Tablet ve diğer akıllı cihazlar için uygulama geliştiren şirketler, güncellemeler yaparak uygulamaların açıklarını ve olumsuzluklarını ortadan kaldırır ve uygulamanın çok daha yüksek verimlilik ile çalışmasını sağlar. Bu yüzden kullandığınız uygulamalarınızın güncellemelerini mutlaka indirin.Bu uygulamaları otomatik güncelleştirme yapmak yerine elle güncelleştirme olarak değiştirdiğinizde kontrolünüz dışında gelişen güncellemelerin pil ömrünüzü zamansız tüketmesini engelleyebilirsiniz.

Şarj Alışkanlıklarınızı Değiştirin!
Kullanıcıların pil ömrünü kısaltmaya sebep olan bir başka dikkatsizliği de cihazın pili tam olarak bitmeden şarj etmeleridir.. Bu durum yinelendikçe cihazın batarya ömrü kısalıyor ve şarjı hızla bitmeye başlıyor. Ayrıca cihazın pili %100 dolmadan da şarjdan çekmek de yine bataryanın ömrünü kısaltan bir başka alışkanlıktır.


Teknoloji kategorisinde yazdığım diğer makaleleri de okumak isteyebilirsiniz.

Elektronik Cihazlar Bekleme Konumunda Faturayı Ne Kadar Etkiler?

2.1 Ses Sistemleri İncelemesi

LED Işıklı Golf Topları Satışa Çıktı!

HDMI Kablo Kandırmacası!

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Çorap Nasıl Üretilir?

1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!