Anasayfa » » Blog Açtıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler

Blog Açtıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler

Ülkemizde blog açanların sayısı oldukça fazladır. Blog açıp tek bir kelime yazmayanların sayısı da yadsınamayacak kadar çoktur. Bunu yanı sıra blog açtıktan sonra neler yapılması gerektiği konusunda fikir sahibi olmayanlarda bir haylidir. Bu yazımızda bir blog açtıktan sonra yapılması gerekenleri adım adım sıralayacağız.

Blogunuz için uygun bir isim bulduktan sonra açılış işlemlerini bitirmek neredeyse dakikalar sürmektedir.

Blogları diğer sitelerden ayıran en önemli özellik daha bilgilendirici ve samimi olmalarıdır.

Blogunuzun tasarımı konusunda şimdiye kadar yapılmış bir hatayı asla yapmayın. Bir çok blog yazarı blogunu açtıktan sonra uzun bir süre tasarımı ile ilgilenmektedir. Tasarıma harcanan efor ile bir çok yeni içerik üretilebilir. Bloğunuzu ilk açtıktan sonra sade bir tasarım seçerek içeriğinizi ön planda tutunuz. İçeriğinizi oturttuktan sonra gerekli tasarım düzenlemelerine gidebilirsiniz.

Bloğunuza sosyal medya hesapları açabilirsiniz. Bloğunuz adına facebook, twitter, google plus gibi sosyal mecralarda hesaplar edinerek bu hesaplarda paylaşımlar yaparak izlenebilirliğinizi ve okur sayınızı arttırabilirsiniz.



İlk başlarda içeriğim yok diye üzülmeyin. Her gün düzenli bir şekilde bir özgün yazı yazarak blogunuzu günlük olarak güncel tutmuş olursunuz ve arama motorları tarafından olumlu karşılanırsınız.

Blog açanların en çok merak ettiği nasıl para kazanıldığıdır. Blogunuza yeteri kadar özen göstermeden para kazanamazsınız. Yeteri kadar güncel tutmadığınız için okur sayısı elde edemezsiniz.Ziyaretçisi olmayan bloglar para kazanamaz. Belirli bir okur sayısına ulaştıktan sonra hatırı sayılır reklam firmaları ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Okur sayınız arttıkça tanıtım makaleleri yayınlatan şirketler sizinle irtibata geçecektir. İlerleyen zamanlar da Google Adsense gibi yardımcı firmalarla çalışarak gelir elde edebilirsiniz.

Webmaster forumlarında blogunuzu tanıtabileceğiniz köşeler vardır. Buralarda blogunuzu anlatan kısa bir yazı yazarak blogunuzda diğer blog yazarlarının da haberdar olmasını sağlayarak yeni okurlar elde edebilirsiniz.

Hakkımda sayfası hazırlayarak bloğunuzun samimiyetine samimiyet katabilirsiniz.

Bloğunuza yine samimi bir slogan bulun. Bulduğunuz sloganın kısa ve öz olmasına dikkat edin.

Sizinde ''Blog açtıktan sonra yapılması gerekenler'' başlığı altına ekleyecekleriniz varsa okumaktan zevk duyarız.

İyi Bloglamalar

12 yorum:

  1. ilk olarak tasarımla uğraşanlardan biri de ben idim.. kesinlikle haklısınız bu konuda hocam.. önce içerik yerleştireceksin ki düşündüğün temalar zaten hazır yabancı içeriklerle geliyo.. o hazır tema içerikleri kaldırılarak yerlerine kendi içerikleriniz geliyo.. kısacası dediğiniz gibi önce içerik :)

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir makale olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Benim gibi blog açmayı düşünenler için rehber niteliğinde olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. tasarım ile uğraşılmaması fikrine katılıyorum tasarıma önem verilerek en başta mükemmel derecede yoruluyor insan

    YanıtlaSil
  5. Ben de blog açmadan önce yapılması gerekenleri yazmıştım: http://bloghocam.blogspot.com/2013/04/blog-acmadan-onceki-yol-ayrm.html

    Tamamlamış olduk döngüyü:)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler hocam cok güzel bir yazı yazmışsınız takip ediyorum bu şekilde devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  7. Yazınız çok faydalı olmuş. Keşke sitemi ilk açtığım zaman bu yazıyı görmüş olsaydım. Bir de eklemek istediğim bir şey var; İçerik çoğaldıktan sonra, sizin yazınızın altındaki gibi, ilgili konuları gösteren bir kısım çok faydalı oluyor. Gerçi benim site daha yeni yeni yoluna giriyor ama, şahsen ben bir yazı okuduktan sonra altında alakalı başlıklara mutlaka bakarım ve en az 2 tanesine tıklarım. Böyle böyle baya bir zamanımı harcarım o sitede.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler çok faydalı konu bende ilk blog açtıgımda tasarımla ugraşıyordum şimdi eski bi tasarım koyup güncel paylaşım yapıp sonra tasarımı düzenliyorum.
    teknodr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Dediğiniz gibi bende o hatayı yapanlardan biriyim :)
    http://sweetdeepfacts.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Benim gibi amatör blogcular için yararlı oldu teşekkürler
    hersaniyebilgi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Evet dediğiniz gibi tasarıma çok zaman harcamak, vitrine odaklanıp, dükkanın içini boş bırakmak gibi olsa gerek. Vitrinde önemli fakat gerektiği kadar.
    Emeğinize sağlık.TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!