Anasayfa » , » Webmaster Forumları ve WMaraci!

Webmaster Forumları ve WMaraci!

Birçok webmaster forumu vardır.Yerli yabancı hemen hemen hepsini takip ederim. Yeni temalardan, yeni özelliklerden,yeni gelişmelerden haberdar olmak için webmaster forumları güzel mekanlardır.

Aklınıza takılan bir sorunun cevabını internette bulamadığınız zaman bir bilene danışabileceğiniz yerlerdir.
İşin içinden çıkamadığım zamanlarda bu forumlar imdadıma yetişmiştir.


Bir webmaster forumu nasıl olmalıdır isimli bir yazıyı daha önce yazmıştım. Bu yazımda da bahsettiğimi gibi webmaster forumları bir sivil toplum kuruluşu gibi çalışır ve gayr-i resmi web tasarım işi ile ilgilenenleri bir araya toplar.
Başka bir deyişle webmaster forumları web tasarımcıların sendikalarıdır diyebiliriz.

Bu forumlar arasında wmaracı'nın yeri her zaman başkadır. WMaraci isimli webmaster forumunu neredeyse ilk açıldığı günden beri takip eder ve tüm işlemlerimi buradan yaparım. Bu forum sayesinde güzel dostluklarımda oldu.
Şuan birlikte çalışıp bir çok projede yer aldığım samimi arkadaşlıkları bu forum sayesinde kurdum.

WMaracı'nı diğer forumlardan ayıran özellikler vardır. Samimiyet bunların en başında gelen özelliktir.

WMaracı'nın herkes tarafından kullanılması sonucu günlük siteyi ziyaret kişi sayısının yüksek olması hep güncel kalmasını ve bir soru sorduğunuzda kısa sürede cevaplanmasına imkan veriyor.

Blog Yazarları içinde bu forumun ayrı bir yeri vardır. Blog Yazarlığının gelişmesi ve blog yazarlarının birbirleri ile kaynaşması için bir aracı oldu diyebiliriz.

Diğer webmaster forumlarında gördüğüm dikdatörlüğü WMaracı'nda görmedim. Başka bir forumda bilerek yada bilmeyerek yapacağınız bir hata sonucu hemen üyeliğiniz dondurulur ve siteden uzaklaştırılırsınız. WMaracı bir webmaster'ın ihtiyacı olan her türlü imkanı kullanıcıya sunuyor.

Eğer bir blog yazarıysanız ve henüz wmaracı ile tanışmadıysanız çok şey kaybettiğinizi söylemem gerekir.

Vural Egemen Sarıgöz

5 yorum:

  1. Sadece bu bahsettiğiniz site yok Türkiye de Yeni açılan ve son derece kaliteli hizmet veren sitelerde mevcut Örnek olarak WmTürkiye.tk da webmaster dünyasına giren ve son günlerde güzel paylaşımlar özgün makaller yazan bir cok webmaster ve webmaster olmaya aday insana yol göstermeye çalışan bir site özelikle free forum sistemleri MyBB ve SMF gibi sitemler üzerine destek veren bir sitenin de varlığını bence blogunuzda duyurmalısınız. WmTürkiye.tk ve buna benzer Webmaster sitlerinide blogunuzda yayınlamalısnız. WmTürkiye.tk da webmaster dünyasında ilerde söz etirecek siteler arasına gireceğine eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bahsettiğiniz webmaster forumunu inceledim. Yeni bir site olduğu aşikar. .tk uzantılı bir webmaster forumu olur mu diye düşündüm biraz. Kullanılan forum sistemi Mybb olması beni biraz itti diyebilirim. Ben vbullettin tabanlı forumları daha çok seviyorum. Sitede yer alan grafikler amatörce hazırlanmış. Daha profesyonel bir yapıya bürünmesi gerekir. Sizin düşündüğünüzün tersini düşünerek wmturkiye.tk adresinin kısa zaman sonra internet dünyasından silinip gideceğini söyleyebilirim.

      Sil
  2. Eleştirileriniz için teşkkurler bende şoyle bir eleştiri getireyim. Kısa zamanda internet ortamından silinip gideceginiz söyluyorsunuz şayet bizde diğerleri gibi üyelikte TC numarsı Cep telefonu yada uyelere refarans getirirsek silinmeyebilir ama bu ulkede her free sadece destek olmak icin acılan site on yargılı bakıldıgı icin goruşleriniz dogal ama sunuda diyebiilrim. Tk uzantılı diyorsunuz tk olması bişey kaybetirmez WmTurkiye.tk ya grafikler evet belki haklısınız hangi grafiklerden bahsediyorsunuz analmadım. Ama buyuk ihtimal logo vs olmalı bunun dışında forumda grafik yoktur tamamen css kodlamasıdır. Butonlara kadar ve MyBB bence suan icin ideal sistemdir. Bizim felsefemize göre elbete sunu yapabilirdik MyBB dışında vBulletn lisansız şekilde kulanıp daha sonra gecebilirdik ama biz MyBB seçtik ve bizim inancımıza göre şayet amac sadece bildiklerimzi paylaşmak bişey beklemeden reklam geliri kazanç olmadan insanların paylaşım yapması ise silinmeemsi gerek ama WmTurkiye.tk ve benzeri sitler sizin ön gorunuze gore silinirse webmasterlar sizin onerdginiz malum sitelerin zorlamalaırna boyun eyemeye devam edecekler demektir Yorumlarınız için tekrar teşkkurler dikkate alcacagız ve geliştiremey calışacagız..

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımını yapmış olduğunuz site gerçekten Webmastera çok büyük faydası dokunan bir sitedir. Yorum yapan arkadaşımızın sitesi için yapmış olduğunuz eleştrilerinize aynen katılıyorum. Gerçekten çok profosyonelce bir yaklaşımla eleştirmişsiniz. Eleştirileri kabullenmek kolay değildir fakat .tk uzantılı arkadaşım şayet enerjisini daha iyi bir domain ve daha profosyonel bir alt yapı kullanarak harcar ise daha olumlu geri dönüşler alabilir düşüncesindeyim. Yoksa ben de internet dünyasından ne yazık ki silinip gideceği düşüncesi içerisindeyim. Silinmese de size geri dönüşü olmayan bir site olarak kalacağı düşüncesindeyim. Nacizane düşüncemi belirtmek istedim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Wmaraci ve r10 bu kulvarda en iyileri denilebilir.Birde gelişmekte olanlar var ayrıca bir hevesle açılanlar.Bu yolda devam yükselme çabası içerisinde olanlardan bir taneside turkmaxi.org dur.Kısa zamanda daha çok ilerleyeceğini bilmenizi isteriz

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!