Anasayfa » » Arrow Dizisini İzliyorum

Arrow Dizisini İzliyorum

Yabancı dizileri seviyorum. Bizim Türk dizileri gibi uzun uzun hikayeyi anlatmıyorlar. Konuyu sündürmüyorlar. En uzun bölümü 40 dakika sürüyor. Daha önce Vampir Günlüklerini izlemiş ve 'İzlemek için kaliteli bir şeyler arıyorsanız; Vampire Daires'' isimli yazıyı sizlerle paylaşmıştım. Bu defa sizlere Arrow dizisinden bahsedeceğim. Daha çok olmadı izlemeye başlayalı ancak 3. bölüme kadar nefessiz geldiğimi söyleyebilirim.

Arrow dizisi bir Amerikan yapımı aksiyon-macera yüklü bir yapımdır. Robbin Hood isimli süper kahramanın çağımıza uyarlanmış hali diyebiliriz. Yine bir yay ve ok mevcut ancak bu yay ve oklar çağa ayak uydurmuş son teknoloji ile donatılmıştır.


Kahramanımız Oliver Queen babası ile çıktığı bir gemi gezintisinde gemi batar ve kız arkadaşı gemi kazasında ölür. Babası oğluna bir takım şeyler anlatır ve Starling Şehrine adalet getirmesi için yaşaması gerektiğini ona anlatır. Şehrin zenginleri hakkında bilgiler verir ve suçlarını anlatır.

5 yıl sonra adada bulunur ve evine getirilir. Geldiğinde babasına söz verdiği gibi, adalet için savaşmaya başlar.

Gündüzler, zengin bir miras yedi gibi dolaşırken gece hak ve adalet için savaşır.Gündüz külahlı gece silahlı dediğimiz türden birisidir.

Dizinin konusu oldukça ilginç ve bir o kadar da sürükleyici..

İzlemek için tercih edebilirsiniz. Güzel dizidir.

Dizinin karakterlerine göz atalım.


Oliver Queen nam-ı diğer Arrow - Yeni süper kahramanımız... Zengin milyarder bir babanın tek oğlu...Geçirdiği bir tekne kazasının ardından tam beş yıl bir adada yalnız başına hayatta kalmaya çalışan Oliver Queen, 5 yıl sonra bulunduğunda artık eski Oliver değildir. Babasından aldığı isimlere savaş açacak ve Starling City'deki haksızlıkların hesabını müsebbiblerinden tek tek soracaktır. Adada geçirdiği zaman boyunca okçuluk gibi birçok yetenek geliştiren Oliver, kendisine yarattığı Green Arrow karakteriyle şehirde fırtına gibi esmeye başlar.


Moria Queen - Oliver'ın annesi - Moira, kocasını kaybeden, oğluna beş yıl sonra kavuşan masum bir kadın olarak görünse de, bu görünüşünün altında tahminimizden fazla hinlik gezdiğini ilk bölümden itibaren anlamaya başladığımız bir karakter.


Thea Queen - Oliver'ın kız kardeşi-Oliver'ın kız kardeşi, Moria'nın kızı olan Thea, babası ve abisinin öldü sanıldığı beş yılda çok değişmiş, asi bir genç kız olmuştur. Hatta Oliver kazadan önce nasılsa aynı ona benzemiş, partilerde sabahlayan, alkol ve uyuşturucu kullanan biri olmuştur. Zamanla Arrow'un yandaşlarından biri olacak mı merakla bekleniyor..


Tommy - Oliver'ın kankası , en iyi arkadaşı...İyi bir aileden gelen Tommy, Oliver'ın kazadan önce en yakın arkadaşıydı. Oliver'ın bulunmasının ardından, onun gündelik hayata adaptasyonuna yardımcı olmaya çalışıp, Obama'dan, Lost'tan, Twilight'tan bahseden Tommy'nin çizgi romandaki gibi bir başka okçuya dönüşüp dönüşmeyeceği şimdilik bilinmiyor..


Detektif Quentin Lance - Gemi kazasında Oliver'ın yanında bulunan ve gemi kazasında ölen Sarah'ın aynı zamanda Oliver'ın eski kız arkadaşı Laurel'ın babası.. yani süper kahramanımız Laurel'i kardeşi Sarah ile aldatıyordu...Ölen Sarah ve Laurel Lance'in babası olan Dedektif Quentin'in tek amacı kızını ve şehrini korumaktır. Çizgi romandaki adı Larry Lance olan Quentin, kızının ölümüne sebep olduğuna inandığı için Oliver'dan nefret etmektedir.


Laurel Lance - Esas Kız - Avukat - Oliver'ın eski kız arkadaşı Laurel Oliver'ın yokluğunda okumuş ve kendini şehrindeki haksızlıklara karşı savaşmaya vermiş idealist bir avukat olmuştur. Bunca yıldır Oliver'ın da öldüğünü düşünen Laurel'in esas yarası, tekne kazası sırasında kız kardeşi Sarah'nın da Oliver ile birlikte teknede olması ve kazada ölmesidir. Çizgi romana göre Laurel, çığlığı ile ünlü Black Canary'ye dönüşecek.

Deadshot ya da gerçek adıyla Floyd Lawton, aslen Batman'in baş düşmanlarından biri olarak ilk kez 1950 yılında ortaya çıkmış. Vücudu kurbanlarının isimlerinin dövmeleri ile dolu olan Deadshot, hedefini asla şaşırmayan usta bir nişancı olarak bilinir ve dürbün vazifesi gören bir gözlük takmaktadır. Dizide ilk olarak 3. bölümde karşımıza çıkıyor.

Oliver'in sürekli koruması olan John Diggle (David Ramsey) daha sonra adalet için Oliver'in savaşına katılır.

2 yorum:

  1. Laurel Lance ilk sezon fıstık gibi hAtunken ne olduysa 2. sezon ağzı gözü kaydı. acaba hasta mı yoksa estetik kurbanı mı

    YanıtlaSil
  2. Prison Break ve X-Files dizilerini izlemiş birisi olarak söylemem gerekirse; söylediğiniz kadar heyecanlı ve güzel bir dizi değil. 7-8 bölümünü izledikten sonra sıkıldım ve devam etmedim. Zengin bir ailenin evladı 5 yıl bir adada kalıp nirvanaya ulaşır. Geri döndüğünde eski yaşamının ne kadar iğrenç olduğunu fark eder ve Robin Hood'luğa soyunur. Zaten kısa sürede kimliğini birçok kişi öğreniyor. Bence senaryo yeterince çekici değil. Heyecanlı hiç değil. Yine de merak eden varsa otursun izlesin:)

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!