Anasayfa » » Konuk Yazarlık Hakkında

Konuk Yazarlık Hakkında

Konuk Yazarlık bugünler de blog yazarları arasında oldukça revaçtadır. Eskiden başkasının bloğu için yazı yazmak hiç de cazip gelmiyordu. İnsanlar ''başkasının bloğuna yazana kadar kendi bloğum için yazarım'' düşüncesi ile konuk yazarlık fikrine sıcak bakmıyordu.

Eskiden bir çok blog için konuk yazarlık yapmıştım. Aslına bakarsanız konuk yazar olmak kendi bloğuna yazı yazmaktan daha keyifli diyebilirim.

Ben konuk yazarlığını futbol ile ilişkinlendiriyorum. Kendi bloğuna yazı yazmak gol atmak ise , başkasının bloğunda konuk yazarlık yapmak asisttir. Az çok futbol ile ilgiliniz varsa asist yapmanın gol atmaktan çok daha keyifli olduğunu bilirsiniz. Ben halı saha maçlarında gol atmaktansa takım arkadaşıma gol attırmayı tercih ederim.

İnce ve akıllıca verilen paslar mutlaka gol ile sonuçlanmaz ama verilen paslar ayakta alkışlanır.

''Konuk yazarlık size ve bloğunuza neler kazandırır?'' isimli makale ile bu konuda oldukça bilgiler veren Blog Hocam'a teşekkür ederim.


Ayrıca benim Blog Hocam için yazdığım iki adet yazıyı da aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.

Blogger Tipleri

Blogunuza Vakit Ayırmak Zor Değildir!
Vural Egemen Sarıgöz

5 yorum:

  1. BlogHocam'da yazdığınız konuk yazar yazınızdan ötürü blogunuza geldim. Bence konuk yazarlık gerçekten bloglar için çok başarılı bir araç. Bu sayede sizin blogunuzu buldum.

    Aklımdayken hemen Blog etkinlikleri hakkında yorumumu yapayım. Blog etkinlikleri gerçekten çok önemli. Blog okuyucularını düşünmek onlara bir şeyler vermek ödül vs okuyucuları düşündüğünüzü gösteriyor o yüzden blog yazarlarının blgo etkinliklerini kendi blogumda'da yayınlıyorum. Benim blogum etkinlikler üzerine o yüzden blog etkinlikleri farklı ve ilginc ise kesinlikle onları yayınlamaya calısıyorum. Eğer blogunuzda fafrklı bir etkinlik düzenlerseniz lütfen bana da haber verin... ;)

    Gelelim ikinci konuya, blog templates.. Ben bir template kullanmadım. Aslında template kullanmam gerektigini düşünüyorum. Ama hazır template'ler olunca sanırım icinde değişiklik yapamıyorum /benim html kod bilgim zayıf) bu yüzden templete kullandığımda sanırım bir daha değişiklik yapamayacgım. türkce değilse ornegin turkceye ceviremeyecegim ya da üzerindeki linkleri degistiremeyecegim vs vs...

    bu konularda biraz kafam karıştı anlayacagınız...
    yardımcı olursanız sevinirim teşekkürer..

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğiniz bir tema varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yada birlikte bir tema beğenip geliştirmenize yardımcı olabilirim. Düşüncelerini beni memnun etti teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. wow hızlı cevap geldi. çok sevindim.

    beğendiğim tema sorusu da oldukça zor bir soru. Neden dersen benim blogu inceledin mi bilmiyorum ama ilk girdiğinde ne hissettin mesela? çok mu karmaşık? Ben bloguma uygun hangi teme olmalı o konuda da kararsız kalıyorum...

    www.omactivities.com

    YanıtlaSil
  4. Temanızı içerik bakımından çok inceleyemedim ancak tasarım konusunda daha derli toplu bir tema ile işe başlayabiliriz. Temanızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir kaç şey söyleyebilirim. Örneğin sade bir tema seçmelisiniz. Sade bir tema içeriğinizi ön plana çıkaracaktır. Otomatik resim boyutlandırma özelliği, otomatik devamını oku eklentilerini kullanarak hoş bir görünüme sahip olabilir.

    Şuan değil ancak dilerseniz akşam saatlerinde daha önce kendi blogum için düzenlediğim yada düzenlemeyi düşündüğüm bir kaç temayı size gösterebilirim.

    Blogunuz karışık değil ancak gözüme hoş gelmeyen bir kaç noktayı nacizane dillendirebilirim. Logonuz/banneriniz çok büyük daha küçük ve akılda kalıcı bir logo ile değiştirilebilir. Konu ile alakalı resimleri küçük bir görsel ile anasayfada gösterdikten sonra konunun devamına taşıyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. logo banner cok buyuk haklısın :) cunku tema kullanmadıgımdan biraz renklendireyim istemiştim zamanında...
      otomatik devam oku ve kucuk resimlerle konuların ayrılması sanırım ilk yapmam gereken şey haklısın.

      uygun zamanında yardımcı olursan sevinirim gercekten.
      teşekkürler

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!