Anasayfa » » Haymatlos Mehmet T.C'yi Kaldırdı.

Haymatlos Mehmet T.C'yi Kaldırdı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 yıl vatansız yaşadı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini alabilmek için bekledi. Şimdi ise Bakanlık birimlerinden T.C. kısaltmasını kaldıran isim oldu.

Eskiden Yunan vatandaşı olan Batı Trakyalı, Mehmet Müezzinoğlu , Meriç nehrini yüzerek Türkiye’ye iltica etmesinin ardından, 3 yıl vatansız olarak yaşadı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı bekledi. Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı almak için bekleyen Mehmet Müezzinoğlu, şimdi ise bakanlığının birimlerinden Türkiye Cumhuriyeti anlamına gelen T.C. kısaltmasını kaldıran isim oldu.

Bakan açıkladı: Artık T.C. yok!


Sağlık Bakanlığı birimlerinden T.C. kısaltmasının kaldırılması tepkilere neden olurken, Bakan Müezzinoğlu, ”Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı” ibaresinin devam edeceğini belirtti ve ”Ama onun altında ’İstanbul Ümraniye Kamu Sağlığı Hastanesi’ derken, ayrıca T.C. kullanılmasının bir mantığı yok” dedi. Müezzinoğlu, hastane ve bakanlığa bağlı kuruluşların, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın kurumsal yapısı altındaki kurumlar olduğunu belirterek, ”Kurumsal yapımız bu şekilde devam edecek” dedi.

3 YIL T.C’Yİ BEKLEMİŞTİ
Gümülcine doğumlu olan Müezzinoğlu, ilk ve ortaokulu doğduğu yerde bitirmiş, 1971’de İstanbul’a gelip lise tahsili yapmıştı. Başbakan Erdoğan ile okuduğu İmam Hatip Lisesinde arkadaş oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1982’de bitirdi ve Batı Trakya’ya döndü. Ancak Yunanistan’ın asimilasyon politikaları nedeniyle mesleğimi yapamadı.

13 Ağustos 1983 günü Meriç nehrinden Türkiye’ye geçen Müezzinoğlu, 25 dakika süren ve hayatını değiştiren bu süreci ‘’Anavatana gitmek için riskleri göze almıştım. Doğduğun, büyüdüğün ülkeden ceketini alıp da başka bir ülkeye gitmek çok zordu, ama Anavatan Türkiye’ydi’’ diyerek anlattı.

Türkiye’ye iltica eden ve İstanbul’da 3 yıl ‘’Haymatlos-Vatansız’’ olarak yaşayan Müezzinoğlu, bu süre içinde TC vatandaşı olmayı ve TC nüfus kağıdını bekledi. 1986 yılında da TC vatandaşı oldu. 27 yıl sonra ise Sağlık Bakanlığı koltuğundayken bakanlık birimlerinden TC kısaltmasını kaldıran isim oldu.

SALDIRI MI VAR?
T.C. kısaltmasının kaldırılmasına tepkiler de sürüyor. 10 milyon kişi facebook profilinin başına TC eklerken, MHP Grup Başkanvekli Oktay Vural da, ‘’Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ziraat Bankasından çıkartılıyor, Sağlık Bakanlığından çıkartılıyor. Bayrağımıza, Cumhuriyetimize yönelik bir kampanya mı var, saldırı mı var? Bunun gerekçesi nedir? Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir’’ dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!