Anasayfa » » iPhone 'home' tuşu çalışmıyorsa ne yapmalıyız

iPhone 'home' tuşu çalışmıyorsa ne yapmalıyız

iPhone kullanıcılarının en büyük şikâyetlerinden biri ana tuşun yani “home” tuşunun tepkisiz kalması ve basmaması.Başta iPhone 4 ve iPhone 4S olmak üzere iPhone kullanıcılarının cihazlarına yönelik en büyük şikâyetlerinden biri ana tuşun yani “home” tuşunun tepkisiz kalması ve basmaması.

Kullanıcılar bir süre sonra ana tuşa bastıklarında işlevin yerine gelmemesi halinde defalarca ya da daha şiddetli basmak zorunda kalabiliyorlar. Bu soruna dair Apple tarafından açıklanan resmi bir tespit ya da çözüm bulunmuyor. Bu nedenle çözüm kullanıcılar tarafından edinilen tecrübeler sonucunda çıkabiliyor.

Bazı yabancı kaynaklarda yayınlanan ve kullanıcıların tespit ettikleri, kendilerinin deneyerek başarılı sonuçlara ulaştıkları ve garantisi olmayan ancak cihaza da hiçbir şekilde zarar vermeyen çözümlerden bahsedeceğiz. 


ÇÖZÜM
Cihazın uzun süre kullanımı sonrasından çeşitli sebeplerle ana tuşun çevresindeki ince boşluğun toz v.b. parçacıklarla dolduğu ve bunun tuşun işlevini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Çözüm tabii ki o tozların orada çıkmasını sağlamak. Bunun için parmaklarımızı kullanarak tuşun çevresine küçük darbeler indiriyoruz. Bu işlem sırasında birçok toz çıkıyor. Bu işlemi yaklaşık üç dört dakika sürdürüyoruz.

Kaynak;

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!