Anasayfa » » I Love You Google Saçmalığı

I Love You Google Saçmalığı


Şimdilerde bazı bloglar da/web sitelerin de saçma sapan bir furya başladı. İnsanlar sitelerin sağına , soluna , ortasına , kenarına , üstüne altına , başına , sonuna , header'ına , footer'ına ''I love You Google'' yazarak Google' a link vermeye başladılar. Bu durum ile alakalı bir kaç soru aldım. SEO konusunda pek uzman birisi sayılmam ancak kendi bloğumun SEO'su ile baş edebilecek kadar bilgiye sahibim diye düşünüyorum. 

Sitenizden başka sitelere link çıkarmanız (ki bu link çıkarma no follow yada do follow olarak ikiye ayrılır) link çıkardığınız siteler için faydalıdır ama sizin siteniz için bir faydası yoktur. 

Google size link verirse o ayrı :)

''I Love You Google'' saçmalığını kim başlattı bilmiyorum ama kim başlattıysa zekasının IQ değerine bir bakmak gereklidir yada karakteristik özelliklerinin derinlerine inerek bir analiz yapılması lazımdır.

Bunun adı düpe düz yalakalık , işgüzarlık'tır. Bu durumu faydalı sanarak sitelerinden Google'a link çıkaranlar ise bir umudun peşinden koşmaktadırlar.

Eğer gerçekten böyle bir durum olsaydı , tüm makalelerimizin sonuna ortasına ve başına  ''Love You Google , Google bizi diskoya götür , Google seni seviyoruz'' gibi slogan vari ibareler koyardık.

Ben şimdi Google'ın yerinde olsam '' Yalakalık yapmayın ulen'' der PR değerlerini sıfıra çekerdim :)

Velhasılı kelam sitenize, bloğunuza , web sayfanıza ''I Love You Google , I Hate Google'' gibi linkler koymanızın bir faydası yoktur.

Farkındaysanız bende bu yazıda geçen bazı ibarelerden Google'a do follow link çıkardım , Umut işte belki Google Amcam görür. :)

Vural Egemen Sarıgöz
07.01.2013

3 yorum:

  1. Herhangi bir faydası olduysa bizde yapalım Vural Bey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depo Raf Bey,
      Maalesef bir faydası olmuyor olmayacağını da yazımda belirttim zaten.

      Sil
  2. O saçmalık temelden olması lazım google saçmalıkları seviyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!