Anasayfa » » Blog için Takipçi Mi , Ziyaretçi Mi Önemlidir?

Blog için Takipçi Mi , Ziyaretçi Mi Önemlidir?


Yeni blog açan herkesin tek bir hedefi vardır. ''Bloğumu binlerce kişi ziyaret etsin. Yüzler kişiye sesimi duyurayım. Fikirlerimi , düşüncelerimi bloğum aracılığyla paylaşayım'' vb... Aslında bu kolay bir iştir. Bloğunuza ziyaretçi çekmek için yapacağınız bazı atraksiyonlar sonucunda hedefinize ulaşabilirsiniz. Sosyal medyanın , webmaster forumlarının , internet reklamcılığının nimetlerinden faydalanarak belirli bir ziyaretçi sayısına ulaşmanız mümkündür. Yazdığınız makaleler ile bir süre sonra hatırı sayılır bir içeriğe sahip olursunuz ve bu içerik ile alakalı Google'da yapılan aramalar da ziyaret sayınızı arttırır. Bir düşünelim. Günde ortalama olarak sitenize 2000 kişi gelse memnun oluruz değil mi? ancak bu duruma şu perspektiften bakarsanız '' Bloğumu ziyaret edenlerin kaç tanesi tekrar ziyaret ediyor'' dediğinizde işin ciddiyeti değişiyor.

Bana göre takipçi sayısı ziyaretçi sayısından önemlidir. Ziyaretçi sayısı size günlük reklam gelirinden başka bir şey  sağlamaz.  Yani bir bloğun kalitesini değerlendirmek için ziyaretçi sayısına değil o bloğun takipçi sayısına bakmalıyız. 

Bloğunuzun takipçilerini önemsemeli ve takipçi sayınızı arttırmalısınız. Takipçi'den kasıt tek bir mecradaki takipçilik değildir. Bloğunuzun e-mail adonelik sistemi , twitter sayfanız , facebook sayfanız , friendfeed sayfanız , google plus sayfanız , hepsinde takipçi sayınızı arttırmalısınız. 
Peki takipçi sayılarınızı arttırmak için neler yapabilirsiniz?

1-)Sosyal ağlardaki hesaplarınıza ve e-mail abonelik aracına bloğunuzun görünen yerinde göze çarpacak şekilde yer ayırmalısınız.

2-) Küçük etkinlikler düzenleyerek bloğunuzun takipçi sayısını arttırmalısınız.

3-) Eşinizden , dostunuzdan , arkadaşlarınızdan takipçiniz , aboneniz olmalarını istemelisiniz. 

4-) Takipçileriniz arasında çekilişler düzenlemelisiniz.

Vural Egemen Sarıgöz
07.01.2013

1 yorum:

  1. görselliğe ve içeriğin ilginçliğine de önem vermek lazım. Velhasıl iyi kaynaklar kullanıp, çok iyi analiz etmek gerekir.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!