Anasayfa » » En iyi Radyo Dinleme Programı Exa Radyo

En iyi Radyo Dinleme Programı Exa Radyo


Yıllardır radyo dinlemek için tek program kullanırım. Her zaman arşivimde durur. Harici hard diskimde flash belleklerimde , telefonumun hafıza kartında hep yeri vardır. Çok kullanışlı bir programdır.Neredeyse tüm radyoları da bünyesinde barındırıyor olması ise ayrı bir güzelliktir. İnternet üzerinden radyo dinlemek için en ideal , en iyi programdır. Winamp tadında  bir tasarıma sahip olan programımız tamamen ücretsiz bir yazılımdır. ''Günümüzde müzik dinlemek için genelde youtube ve youtube'un playlistleri kullanılırken radyo dinlenir mi?'' demeyin. Radyonun yeri her zaman başkadır.


Programı bilgisayarınıza kurarak yada portatif sürümünü kullanarak kurmadan da kullanabilirsiniz.


Tam sürüm indirmek için tıklayınız.

Portatif sürümü kullanmak için tıklayınız.

Gelelim programımızın özelliklerine...


''EXARadyo, içerisinde birbirinden güzel yüzlerce yerli ve yabancı radyo istasyonu barındırmakta olup sizlere daha hızlı bağlantı, daha kaliteli ses ve kesintisiz radyo dinleme olanağı sağlamaktadır. EXARadyo sayesinde en çok beğendiğiniz ve devamlı dinlemek istediğiniz radyoları seçerek kendinize özel favori listesi oluşturabilir, istediğiniz tüm radyolara tek bir noktadan ulaşabilirsiniz. Dinlediğiniz radyo istasyonuna ait çalan şarkı bilgilerini görebilir ve bu şarkı bilgilerini Messenger üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.''

EXARadyo programını kullanmak oldukça basit ve kolaydır. Aşağıda anlatılacak olanlar programı daha hızlı ve seri kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Kontrol Tuşları

Multimedia klavyenizde bulunan play, pause, stop, backward, forward, mute, volume up ve volume down kontrol tuşlarını desteklemektedir.

Diğer kontrol tuşları;

Z : Backward = Önceki Radyo
X : Play = Çal
C : Pause = Duraklat
V : Stop = Durdur
Z : Forward = Sonraki Radyo
L : Radio List = Radyo Listesi


Favori Listesi

  Adından da anlaşılacağı gibi favori listesi sizin kendinize oluşturduğunuz özel bir radyo listesidir. Amacı yüzlerce radyo arasından beğendiniz radyoları ayırmak ve bu radyolara daha hızlı ulaşmaktır.

  Favori listesinde bulunan artı ( + ) butonu, radyo listesinde olmayan farklı radyoları eklemeniz içindir. Eksi ( - ) butonu, favori listesinden seçili radyoyu siler ve çarpı ( x ) butonu favori listesinin tümünü silmek için kullanılır. Yukarı ok ve aşağı ok butonları ise seçili radyoyu listede bir üste veya bir alta taşımak için kullanılır. Bu radyo taşıma işlemini listede farenin sol tuşu ile sürükleyerek de yapabilirsiniz.

Radyo Listesi

  Radyo listesi Terkon tarafından oluşturulmakta olup içerisinde yüzlerce radyo barındıran ve sürekli güncellenen bir listedir. Radyo listesi, istediğiniz türden radyolara ulaşmak ve beğendiğiniz radyoları favori listesine kolayca eklemeniz için yapılmıştır.

  Radyo listesinde radyo aramak için kullanılan özel alanlar vardır. ( Ara ) bu alana yazdığınız herhangi bir radyo ismi eğer listede var ise anında görülecektir. ( Bölge ) ve ( Tür ) alanları ise size bu listede yer alan ve sadece sizin istediğiniz bölgede veya türdeki radyoları görmenize yardımcı olur.

Radyo listesinde tüm radyoların başında boşluk [ ] veya [+] işaretleri vardır. Bu işaretler şu anlama gelmektedir. [+] işareti karşısındaki radyonun favori listesine eklenmiş olduğunu gösterir. [ ] işareti ise tam tersi favori listesinde yer almadığını göstermektedir.

  Radyo listesinden favori listesine radyo eklemek için tek yapmanız gereken ilgili radyoya çift tıklamanızdır. Veya bu işlemi listenin alt sağında bulunan butonlar yardımı ile de gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz sağ tuş ile ilgili radyoyu önce test edebilir sonra da favori listesine ekleyebilirsiniz.

Listede Bulunmayan Radyo Kanallarını Ekle

  Radyo Listesinde bulunmayan radyo kanallarını eklemek için önce Favori Listesinde bulunan artı ( + ) butonuna tıkladıktan sonra çıkan boş alanları aşağıda bulunan örnekte olduğu gibi doldurup kayıt edebilirsiniz.

Radyo : Trt FM
Url      : mms://212.156.63.102/RADYOFM
Bölge : Ankara
Tür     : Genel

Not : Eklediğiniz radyo kanalını çalıştırdığınız zaman “ Servis Yok !!! “ mesajı alıyor iseniz sorun yazdığınız url adresi yanlış veya ilgili url karşısındaki sunucu çalışmıyor olabilir.

Ayarlar

  Bu bölümde EXARadyo programını kendinize göre istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Tema : Programda kullanılan mevcut temayı değiştirir.

Dil : Programda kullanılan mevcut lisanı değiştirir.

Açılışta aktif radyo kanalını çal : EXARadyo programını ilk açtığınızda en son dinlediğiniz radyonun otomatik olarak çalmaya başlaması içindir.

Şarkı bilgilerini messenger’ a gönder : Dinlediğiniz radyoda o anda çalınan şarkı bilgilerini arkadaşlarınızla paylaşmanız için messenger’ a gönderir.
Not : Bu işlemin düzgün çalışması için Messenger da “ Şarkı bilgilerini kişisel ileti olarak göster “ aktif olmak zorundadır.

Multimedia klavye kontrolü : EXARadyo programını klavyenizdeki multimedia tuşlar ile yönetebilmeniz içindir. ( çal, durdur, ileri, geri, ses aç, ses kapat, vs…)

Her zaman pencerelerin üzerinde : Bu işlem aktif olduğu zaman EXARadyo programı daima diğer pencerelerin üzerinde yer almaktadır.

Görev çubuğunda göster : EXARadyo programını simge durumuna aldığınız zaman Windows görev çubuğundaki konumunu belirtir.

Mesaj gösterim süresi (saniye) : Ekranın sağ alt köşesinde çıkan radyo mesajlarının süresini ayarlamak için kullanılır.

Proxy Adresi / Durumu : EXARadyo programında kullanmak istediğiniz Proxy yapılandırmalar içindir.

Exa Radyo Ekran Görüntüleri;








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!