Anasayfa » » Başarılı Blog İçin İpuçları

Başarılı Blog İçin İpuçları


SRGZ Blog başarılı mıdır bilmiyorum ama takip ettiğim bir çok başarılı blog mevcuttur. Şimdi burada isim vererek , ismini veremediğim kişileri gücendirmek istemem. Takip ettiğim başarılı bloglar arasında bir kıyaslama yaptığımda ortaya bir analiz çıkarabildim. Bir çoğunun ortak noktaları vardı. Başarılı olmasında ki etkenler bu ortak noktalarda gizlidir. Başarılı bir blog olmak için ip uçlarını birbirine ekleyerek ortaya nasıl bir başarılı blog çıkarabiliriz bunu anlatmaya çalıştım.

Birilerine faydası dokunur inşaAllah...

Kendi Markanız Olsun...
Blogunuzun ismi aynı zamanda markanızdır. Başarılı bir blog için ilk adım akılda kalıcı ve karizmatik bir isim belirlemektir. Kişisel bir blog için isiminizi veya soyisimini yada ad ve soyad ikilisinden türeteceğiniz bir isim olabilir. Lakabınız , ünvanınız da olabilir. Örneğin ben soyadım olan SARIGÖZ isminden ünlü harleri çıkarıp SRGZ ismini kullanmayı uygun gördüm. Marka değeri taşımıyordur ancak akılda kalıcı olduğunu düşünüyorum. Buna benzer bir çok örnek verebiliriz.  Yakuter bloğunun ismi Erhan Yakut isminden türetilmiş bir blog isminidir. Spaksu bloğunun ismi Sefa Paksu isminden türetilmiştir.  Eburhan bloğunun ismi de yine Erhan Burhan isminden türetilmiş bir blog ismidir. Blog isminizde rakamda kullanabilirsiniz mesela Mert2407 blogu olabilir. Kişisel olmayan genel bir blog için ise içeriğinize uygun bir isim belirlemenizde fayda vardır.

İlgi Alanlarınızı Belirleyin...
Blog yazmak bir zevktir. Zevk alarak yaptığınız bir iş ancak başarılı olabilir. Bu sebepten zevk aldığınız,ilgilendiğiniz ,takip ettiğiniz konular üzerine bir blog açmalısınız. Edebi eserleri takip eden, şiir yazıp , hikayeler üreten birisinin teknoloji üzerine bir blog hazırlaması abesle iştigal olur.

Hosting / Web Alanı Sağlayıcınızı Belirleyin...
Hosting hizmeti olmadan bir blog sahibi olamazsınız. Ücretli ve ücretsiz olarak bu işi yapan bir çok hizmet vardır. Ücretsiz bir hosting hizmeti tercih etmenizi tavsiye etmem çünkü blogunuzun kaderini başkalarının eline teslim etmek istemezsiniz. Ücretli hosting seçimin de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Hosting şirketinin size sağladığı hosting paketini iyi analiz etmelisiniz. Bu konuda bilginiz yoksa bir bilene danışınız zira bazı hosting şirketleri paketler halinde sundukları hizmetlere trafik ve bandwith gibi kısıtlamalar getirmektedir.  Blog sahibi olmak için yıllardan beri kusursuz bir hizmet veren ücretsiz blog servislerini kullanabilirsiniz. Blogger yada wordpress ile bir blog sahibi olup daha sonra kendi alan adınızı alarak bu blog ile iliştirebilirsiniz.

Blogunuzun Tasarımını Özgünleştirin...
Bloğunuzun tasarımını hazır temalardan birisini seçerek sağlayabilirsiniz ancak seçtiğiniz temayı en azından kendinize özgü bir şekilde özelleştirmenizde fayda vardır. Renkleri ve grafikleri değiştirerek bir nebze olsun kendinize göre düzenlemiş olabilirsiniz. Daha profesyonel görünüm için bu işi paralı olarak yapan tasarımcılar ile anlaşarak bloğunuza özel bir tema tasarımı yaptırabilir ve bu sayede sadece sizin bloğunuza özel bir temaya cüzzi bir miktarda sahip olabilirsiniz.

Reklam Verin...
Günümüzde internet reklamı revaçtadır. Çok küçük ücretlerle reklamlarınızı yayınlatabilirsiniz. Bu iş için facebook reklam hizmetini ve daha başka reklam/adwords hizmeti sunan firmaları kullanabilirsiniz. Vereceğiniz küçük miktarlar bloğunuza fazlasıyla geri dönecektir.


Vural Egemen SARIGÖZ
03.12.2012




1 yorum:

  1. Başarılı blog ipuçlarından çok blog nasıl açılır üzerine yoğunlaşılmış bir yazı olmuş.
    Bir de SRGZ harfleri bende sarıgöz kelimesini değil "sarıgazi" kelimesini çağrıştırıyor:)
    blogunuzu her zaman sarıgazi blog olarak hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!