Anasayfa » » Allah´ın Kılıcı: Halid Bin Velid Filmi

Allah´ın Kılıcı: Halid Bin Velid Filmi


Hepimizin de bildiği gibi Halid Bin Velid Efsanevi komutnalardan birisidir. Böyle bir kahraman için bu güne kadar sinema filmi yapılmadıysa bu İslam Coğrafyasının bir ayıbıdır. Gerçi Çağrı Filminin yabancılar tarafından yapıldığını da düşünürsek ayıbımız bir hayli çok oluyor. Gelelim filmimize Film Türk yapımı , son zamanlar da Kaos Örümcek Ağı , Fetih 1453 gibi yapımlarda Türk Filmlerini teknoloji konusunda ne kadar ileri gittiğini gördük. Bu film de de gözümüzde canlandırdığımız savaş sahnelerini teknolojinin nimetleri ile donatarak izleyiciye sunabilirlerse ne mutlu bize ve Türk sinemasına... 

Halid Bin Velid İslam Dünyasının gurur duyduğu komutandır. Dünyada hiç savaş kaybetmemiş nadir komutanlardandır. Müslüman olmadan önce de Müslüman olduktan sonra da hiç savaş kaybetmemiştir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam'ın Seyfullah (Allah'ın Kılıcı) ünvanını verdiği ve Mekke'nin Fatihi olarak anılan bu efsanevi komutan İslamiyet için sayısız hizmetlerde bulunmuştur.

Allah'ın Kılıcı Halid Bin Velid Filmi 2013 yılında gösterime girecek. Yapımcılığını Fida filmin üstlenildiği film yurt içinde ve yurtdışında , başta İslam Dünyası olmak üzere 500 civarında kopya ile sinema severlerle buluşacak. 

Allah'tan dileğim o dur ki bu film ve bu filmdeki şahsiyet gibi çok sayıda İslam Büyüğünün karakterleri ile evlatlarımız büyür. Pepe , Pocoyo , He-man , Superman, Örümcek Adam gibi saçma sapan , hayal ürünü kahramanlar yerine gerçekten Allah yolunda kahramanlaşmış bu insanlar ile büyürler.

Peygamber Efendimiz'in(s.a.v) ''Ey Hamza yürürken heybetini koru , sen yürürken ölüm bile korkuyor'' buyurduğu Hz.Hamza (r.anh)'ın bir filmi yapılmalıdır.

Daha buna benzer bir çok kahramanımızın büyüğümüzün filmi olmalı...

Filmin çekimleri 2013 yılında başlayacak , Film Fas ve Tunus'ta çekilecek , Fas'ta ve Tunus'ta film için dev platolar kuruldu.  Filmin Bütçesi 20 Milyon Dolar...  Filmde Halid Bin Velid rolü için Al Paçino ile anlaşan Fida Film bu hafta başında Al Paçino'dan bir haber aldı. Al Paçino '' Obama'nın seçim kampanyasında çalışacağı için filme vakit ayıramayacağını'' bildirdi.

Bakalım ve Görelim...

Vural Egemen Sarıgöz
29.12.2012


3 yorum:

  1. ooo merakla bekliyorum bu filmi...

    YanıtlaSil
  2. Fetih 1453 gibi berbat etmesinlerde

    YanıtlaSil
  3. Merak etmeyin bu filmde de karıların başı açık , göğüsleri meydanda olur..

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!