Anasayfa » » 2012 Değerlendirmesi ve Bloğumdaki Yenilikler

2012 Değerlendirmesi ve Bloğumdaki Yenilikler

Bloğumu 2012 yılının mart ayında yayına almıştım. 1 yılı doldurmasına az bir süre var ama yeni yıla girerken yeni değişiklikler yapmak istedim. Yaptığım değişikliklerden önce 2012 yılını genel olarak bloğum açısından değerlendirmek istiyorum.

2012 yılı bloğum için genel mana da güzel geçti , Burak Gökçöl arkadaşımın nam-ı diğer Navio bana Kodbeyin.com'da kullandığı temayı hediye etmişti. O günden bu güne o temayı kullanıyordum. Tema oldukça güzeldi ve etraftan övgü dolu beğeniler alıyordu ancak tema ihtiyaçları karşılayabilmelidir. Tema da bir sorunu bir türlü çözemedim. Temanın ana sayfasında bulunan otomatik devamını oku eklentisi sayfaları da etkiliyordu. Bu sorun sebebi ile hakkımda sayfasını harici bir sayfa da tutuyordum. Yine de bana bu temayı hediye ederek web dünyasındaki en güzel hediyeyi takdim eden Burak'a sonsuz teşekkürler ederim.

2012 yılında ilk ay ziyaretçi sayısı beni tatmin etmese de 2.ay'dan sonra ziyaretçi sayım oldukça arttı. Şu an ortalama günlük ziyaretçi sayısı 2000 civarındadır. Buna en çok hürriyet'in bumerang servisi etki etmiştir. Bunu dışında webmaster forumlarını da es geçememek lazım. 

2012 yılında bloğumun geliri de ziyaretçi sayısına oranla artmıştır. Bumerangdan yayınladığım tanıtım yazılarından ortalama .....  lira , diğer tanıtım yazılarından ...... lira ve ufak tefek haftalık link ve resimli reklam gelirlerinden ..... lira ile bloğumun aylık geliri 400 lira civarına kadar geldi. Bunun dışında ufak tefek yaptığım webtasarım ve grafik-logo tasarımlarından da sabit olmasa da bir gelir elde ediyorum. 2012 yılında bloğumun bana maddi olarak getirileri bunlardır. (Teknoloji Hocam'ın uyarısı üzerine bumerang'ın kuralları gereği bumerang gelirleri yayınlanamıyormuş.Teşekkür ederim.)

Manevi olarak bana kazançları saymakla bitmez. Yoğun bir iş temposunun içinde bloğuma vakit ayırmam bazılarını şaşırtıyor ama bloğumu seviyorum ve gerekirse uykumdan fedakarlık ederek ona vakit ayırıyorum. İçimi döktüğüm bir alan , bir şeye kızdığımda yada bir şeye çok sevindiğimde hemen soluğu burada alıyorum. Bir nevi benim terapistim diye biliriz. Hobilerim olan bazı konularda araştırma yapmamı da sağlıyor. Örneğin teknolojik ürünlere olan merakım merak ettiğim ürünler hakkında detaylı araştırma yapmaya hatta kullanıp kullanımı hakkında inceleme makaleleri yazmama imkan tanıyor. 

Gelelim bloğumda ki yeniliklere ;

Bloğumun ilk olarak temasını değiştirmek istedim. Yeni yıla yeni bir tema ile girmeliyim diye düşündüm. Bir ara yeni yıl için Zafer Zent'in bir tema tasarımını satın almak istemiştim ama elde olmayan sebeplerden ötürü bir türlü alış verişi gerçekleştiremedik. Sonra araştırdım ve Maroon temasında karar kıldım. Hem kullanıcı dostu hemde düzenli olmasından dolayı benim tercihimdir. Geriye dönük yazılarınızı otomatik düzenlediği için geçmişiniz size zahmet vermiyor. 


Logo değişikliğine gittim. Dribbble.com'da bulunan yabancı bir grafik tasarımcının tasarladığı ve ücretsiz olarak dağıttığı SimpleBits logosunu kullanmaya başladım. Kendisinin izni ile üzerinde değişikler yapıp farklı renklerini ve boyutlarını hazırladım. Bundan sonra bir değişiklik olmaz ise logomu bloğumda ve tüm çalışmalarımda göreceksiniz.

Logolarım ise şöyledir.






İlerleyen zamanlarda bloğumun renklerinde de değişiklikler yapacağım.

Yeni yılın Türk-İslam Dünyası için hayırlı bloğum için bereketli ve güzel geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Vural Egemen Sarıgöz
31.12.2012




7 yorum:

  1. hm güzel bir ilerleme katetmişsiniz bu arada bu temanızı nerden aldınız ona değinmemişsin bu yeni temanız muhteşem olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://yadi.sk/d/dZxU1JEi1YYMU Bu linkten temayı indirebilirsiniz.

      Sil
  2. Temanız ve Yeni yılınız hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  3. Takip ettiğim güzel bir blog , umarım bir gün hakettiğiniz yere gelirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Yeni temanız çok güzel , başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Özgün ve güncel olmanın faydaları...

    YanıtlaSil
  6. Logonuz şı kve sade olmuş

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!