Anasayfa » » Youtube Tıklanmaya Değil Süreye Bakıyor!

Youtube Tıklanmaya Değil Süreye Bakıyor!



YouTube'da yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan videolar, genellikle en çok tıklanan videolardır. YouTube bu şekilde size en işe yarar, aramanızla en ilgili video sonuçlarını göstermeyi amaçlıyor. Bununla birlikte YouTube'da yanıltıcı bir isme sahip olup içinde hiç bir şey olmayan videolar da var. Ancak YouTube, son zamanlarda yaptığı bir değişiklikle bunun üstesinden gelmeye başladı bile: Sonuçlarda izlenme süresi daha uzun olan videoları yukarı taşıyarak.

Bu değişiklik, YouTube'a video yükleyenlerin daha kaliteli içerikler oluşturmalarını da sağlayacak. Eskisi gibi bir videoya tıklanması, videonun sahibi için yeterli olmayacak ve izlenmeye değer videoların sayısı artacak.

Yenilik, video yükleyenler için bir başka öneme daha sahip. Videoların arama sonuçlarında nasıl sıralandığından haberdar olan video sahiplerinin, videolarını buna göre optimize etmeleri gerekecek.

YouTube, bu güncellemeyle beraber analytics sayfasına yeni bir bölüm daha eklemiş bulunuyor. Bu bölümde video sahipleri, videolarının hangi uzunlukta seyredildiğini görebiliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!