Anasayfa » » Blog Yazmak İnsana Neler Kazandırır?

Blog Yazmak İnsana Neler Kazandırır?


Blog yazmak ilk zamanlarda garip bir kavram olsa da artık deyim niteliğinde bir terim olarak lügatımıza girmiştir. Blog yazan kişi sayısı ülkemizde milyonlarla , dünya da ise milyarlarla ifade edilmektedir. Türkiye'de her ne kadar blog kirliliği varsa da arada ender görülen kaliteli bloglar da yer tutmaktadır. Blog kirliliğinden kastım , güncel olarak yazan değil de , zamanında bir heves ile bir blog açıp bir kaç yazı yazdıktan sonra bloğunun yolunu unutanların internete saldığı bloglardır.

Blog yazmak kolay bir işt değildir. Herkes blog yazamaz. Blog yazan kişiler blog yazdıkça ivme kazanmış ve öğrenmişlikleri artmıştır. Blog yazmak insana neler kazandırır.?


Ciddiyet Kazandırır.
Blog dünyasına adım attığınız andan itibaren olayın ciddiyetini kavradıysanız , yazılarınız da bu oranda ciddiyet sahibi olur. Artık sokak ağzından kurtulup nezakete dayalı bir üslüp kazanırsınız ki bu da normal yaşantınıza yansıyacaktır. Etrafınızda kiler sizin üslubunuzdaki değişikliği fark ettiğinde sizin sözünüz daha muteber olacaktır.

Blogger Arkadaşlığı
Blog yazarken çeşitli blogları ziyaret edersiniz ve hatta bazıları ile iletişim kurup yeni dostluklar kurarsınız. Aklınıza takılan bir soru ile iletişime geçtiğiniz blogger ile zaman içinde daha farklı mecralara varan fikir alış verişinde bulunur ve bir süre sonra blog arkadaşlığı kurarsınız. Bu şekilde birbirlerinin yüzünü görmeden diplomatik şekilde , nezaketli bir üslüp ile yürütülen binlerce arkadaşlık vardır.

Meşhur Olursunuz
Blog yazmaya başladıktan sonra işinizi ciddiyetle yaparsanız , yazılarınıza özen gösterirseniz , blogunuzu güncel tutarsanız bir süre sonra kaliteli bloglar listesinde yerinizi alır ve adınızı bloggerlar listesine kaydettirirsiniz. Bloğunuzla birlikte blog yazarı olarak sizde nam salarsınız. Öyle çok büyük kitleler tarafından değilse de  blog camiasında hatırı sayılır bir tanınmışlığa adım atarsınız.

Para Kazandırır
Blog yazma işini yeterince kavradıktan sonra reklam gelirleri ile , tanıtım yazıları ile para kazanmaya başlarsınız. Çok büyük rakamlar olmasa da hobi olarak yaptığınız blog yazarlığının maliyetini çıkaracak kadar para kazanmaya başlarsınız. Kim bilir belki ilerleyen zamanlarda müthiş bir proje ile çok daha fazla para kazanabilirsiniz.

Okuma Alışkanlığı Kazandırır.
Eskiden kitap okumak bir külfetti , kitap okumak iççin vakit ayırmak gerekir bazende bu iş bir işkenceye dönüşürdü ancak mutlaka kitap okunması gerekirdir. Okuma alışkanlığı kazanmaktan ziyade okumaktan zevk almak gibi bir yetenek kazanmak gerekir. Blog yazarlığı yaparken etrafınızdaki diğer blogların yazılarını okumaya başlarsınız. Bir süre sonra okuyacak blog aramaya koyulur ve okumanın bir zevke dönüştüğüne şahit olursunuz.

Blog yazmanın size kazandırdıklarını bizimle paylaşmak isterseniz yorum olarak iletebilirsiniz.

Vural Egemen SARIGÖZ
02.08.2012

2 yorum:

  1. Blog yazmak kişiye kendini ifade etme özgürlüğü kazandırır.blog yazan kişi analiz yeteneğini geliştirir.Olaylara farklı bakış açısı ile yaklaşmayı öğrenir.Benim düşüncelerim bunlar hocam.

    YanıtlaSil
  2. blog yazarı olmak diye bir makale yazmıştım, olay kısaca şöyle oldu, googlede bir şey ararken kendi yazdığım bir bilgiye ulaştım :) google aradığım şeyi benim blogumda bana gösterdi, dedimki demekki faydası var,bende başta bahsettiğim yazıyı yazmıştım

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!