Anasayfa » » Ülkücü Yazarlar Birliği

Ülkücü Yazarlar Birliği



Bu websitesi Facebook ortamında oluşturulan Ülkücü Yazarlar Birliği ( ÜLKÜ ~ YAZ ) grubu üyesi “ülkücü yazar”ların fikir birikimleri, kendi yazıları ve “ülkücü gelenek” çerçevesinde belirleyici rol oynamış bazı temel metinlerin paylaşılması için oluşturulmuştur.




El birliği ve gönül seferberliği ile güç katılacak bu paylaşımlar ile  süreç içerisinde internet dünyasındaki ülkücü varoluşun kaliteli adreslerinden birisi niteliğini kazanacağı ve Türk-Pedia ismini hak edecek bir başvuru kaynağı haline geleceği muhakkaktır.

Ülkücü Yazarlar Birliği ( ÜLKÜ ~ YAZ ) Facebook  grubu oluşturulurken yayınlanan şu mesajı buradan da duyurmak yararlı olacaktır:


“Ülküdaşlık hukukuna ve şahsiyet korumacılığına hürmetimiz bakidir. Ancak, klasik “Zât-ı âlileri en iyisini bilir” edebiyatı ile kaybedecek vaktimiz olmasa gerek.. Bunun için sadece tek bir şeye, Türk cesaretine ihtiyaç vardır. Bizans’tan aldığımız kötü huyları geri verecek, Türkistan’dan getirdiğimiz zaafları tımar edecek, Orhun’un kaynağından aldığımız ezel guslünü, kelime-i tevhid ve amentümüzle ebedileştireceğiz.

Hem Türklük lazımdır bize bir dananın boynundaki turkuvaz boncuğa varıncaya kadar; hem de şanlı zaferlerin nazlı İslamına muhtacız, bütün tesbih tanelerince…

İmanı, takvayı, fikir farklılıklarını, özel hayatı, zevkleri ve renkleri sorgulamak bizim işimiz olmamalıdır.

Yaşanmış, denenmiştir: Ülkücülük, o kadar güçlü bir enerjidir ki; geçmişte pek çok kez ölüm korkusunu, istikbal kaygısını yenebilmiştir. Doğru yürüdüğümüz takdirde, aramızdaki bütün farklılıklar, zafer tablosunun en güzel renklerine dönüşecektir.

Zor olan şahsiyet sahibi insanların irade eyleyip; -büyüklerimizin sözüyle- “ben”den “biz”e ulaşabilmektir. Ne kadar tefrika, o kadar mağlubiyet… Ne kadar birlik o kadar zafer.

Artık zafer için bir şeyler yapmanın zamanıdır. Benliğini aşabilen insanlar için “zor” diye bir şey yoktur.”



ÜLKÜ ~ YAZ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!