Anasayfa » » Mübarek 3 Aylar Başlıyor...

Mübarek 3 Aylar Başlıyor...


İçinde bulunduğumuz Mayıs ayının 21'i gecesi Mübarek üç aylar başlıyor. Bu mübarek üç ayların bir çok fazileti ve kendini bilen mümin için çok fazla kazancı vardır.Bu üç aylar , Recep,Şaban ve Ramazan'dır. Recep ve Şaban , Ramazan ayına hazırlıktır. Ramazan tüm ayların efendisi , en faziletlisidir. Ramazanın feyzine,bereketine ve mükafaatına nail olabilmek için Recep ve Şaban ayından hazırlık yapmaya başlamak gerekir.

Resulullah efendimiz, Receb ayına çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" diye dua ederdi.
Bu günlerde müminler, birbirleri ile tebrikleşmeli, birbirlerini yemeklere çağırmalı, çocuklar sevindirilmeli, fakirlerin gönlü alınmalı, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmeli, anne-babanın, masum ihtiyarların duaları alınmalı, hasılı bu aylar daha canlı ve daha verimli yaşanmalıdır.

3 Aylar nasıl değerlendirilmelidir?

1. Bol bol Kur’ân-ı Kerim okuyalım.

2. Peygamber Efendimiz (sas)’in şefaatini ümit ederek, O’na salât ü selâmlar getirelim.

3. Kaza veya nafile namazlar kılalım.

4. Dünyaya gönderiliş amacımızı ve gidişatımızı düşünerek tefekkürde bulunalım.

5. İşlediğimiz günahlar için bu bereketli günlerin yüzü suyu hürmetine samimi ve gönlümüzden gele gele tevbe ve istiğfarda bulunalım.

6. Bir dua listesi oluşturarak sevdiğimiz insanlara bol bol dua edelim.

7. Geceleri değerlendirerek haftanın belirli günlerinde teheccüd namazı kılalım.

8. Bu günlerde Allah Resulü’nün diğer günlere nazaran daha çok oruç tuttuğunu ve devamlı hayır yapma peşinde olduğunu görüyoruz. Biz de tutabildiğimiz kadar oruç tutmalı ve elimizdeki imkanlar nispetinde muhtaç olan insanlara maddi yardımlarda bulunarak onları sevindirmeliyiz.

9. Tövbe edelim. İşlediğimiz her günah için bu mübarek ayları tövbe ederek geçirelim...

Vural Egemen Sarıgöz

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!