Anasayfa » » Gaza Gelme yada Ters Düşme...

Gaza Gelme yada Ters Düşme...


Türk insanının bir çok özelliği vardır ki , dünyalar imrenmekte , kendi insanlarına örnek bir davranış yada karakteristik özellik olarak gösterilmektedir. Türklerin misafirperverlikleri dünyaların diline düşmüş ve her yerde Türk misafirperverliği ile nam salmıştır. İyi yönleri kadar bir çok kötü halleri de vardır. Her güzelin bir kusuru vardır ancak bazı kusurlar vardır ki , ''bu kadar kusur kadı kızın da da olur'' dedirtir , bazı kusurlar vardır ki asla su götürmez.

Tarih boyunca Türk insanının içinde bulunduğu duruma göre problem yada çözüm ürettiğine hepimiz aşinayız.

Türk insanını ya gaza gelince yada ters düşünce alternatif yollara yönelir.

Ters düşünce , kendi yolunu çizer ve bütün eforunu o yönde harcar. Buna en büyük örnek yakın tarihimizden bir örnektir. Milliyetçi Hareket Partisi'den ayrılıp Büyük Birlik Partisini kuran ve kendine yeni bir yol çizen Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'dur. MHP'nin 12 Eylülden çıkıp , ardından meclise girmesi ile Hükümete güven oyu isteyen Alparslan Türkeş'e muhalefet olarak bunun yanlış olduğunu düşünen Muhsin Yazıcıoğlu , Hükümete güven oyu vermez ve ters düşmüşolur ki bu da Büyük Birlik Partisini kurmasına vesile olan ters düşümüdür.

Yine Başbuğ Alparslan Türkeş'in ardından Milliyetçi Hareket Partisi'ne genel başkanlık için kurultayda yarışan Devlet Bahçeli ile Yıldırım Tuğrul Türkeş arasında yaşanan olaydır. Tuğrul Türkeş Başbuğ'un sağlığında genel başkan yardımcısı olması sebebi ile Başbuğun Vefatı ile boşalan Genel başkanlık koltuğuna vekaleten oturmuş ve ilk kurultaya kadar Genel başkanlık görevini yürütmüştür. İlk kurultayda Genel Başkanlığa , En güçlü isim olarak aday olmuş ancak diğer adayların Devlet Bahçeli lehine çekilmeler üzerine Genel Başkanlık koltuğunu Devlet Bahçeli'ye teslim etmiştir. Bu olaydan sonra kendi partisi olan Aydınlık ve Türkiye Partisini kurmuştur. bu da Yıldırım Tuğrul Türkeş'in ters düşümüdür.

Yukarıdakiler ters düşenlerin kendilerine yeni bir yol çizmelerine örnek teşkil etmektedir.

Bir de gaza gelme durumu söz konusudur ki bu durum daha tehlikelidir. Dostvari şekilde sergilenen tavırlarla başlayan faaliyetler ilerleyen zamanlar da sert muhalefete dönüşür.

Bu konuda da siyasetten ziyade yaşam içinden örnek vermek istiyorum.

Yozgat'ta Lise Caddesi diye bir yer vardır. Şehrin en işlek caddesi olması sebebi ile şehir ekonomisinin döndüğü yerdir. Geçtiğimiz yıl bu cadde üzerinde daha önce olmayan bir ticarethane açıldı. Halka tatlı imalatı ve satışı yapan bir kişi bu hamlesi ile neredeyse tüm Yozgat'ı müşterisi yapmıştı. Çünkü sıcacık taze taze çıkan tatlıları ocakta duran kızgın şerbetin içinden alıp paketleyip müşterisine ikram ediyordu. Belki de gözünün önünde yapılıp servis edilmesidir rağbet görmesinin sebebi... Bunu gören dahi köylü vatandaşlarımızdan bazıları işlek gördükleri ticarethaneyi görüp acaba bende mi bu işi yapsam diyenleri cezbetmiştir. Gaza gelenlerden bazıları aynı lise caddesi üzerinde başka dükkanlar kiralayarak bu işi yapmaya başlamışlardır. Böylece toplamda  900 metreyi geçmeyen lise caddesi üzerinde halka tatlı imalatı ve satışı yapan ticarethane sayısı 4'ü geçmiştir.

Yada İnternet ortamını örnek verebiliriz. İlk zamanlarda bazı haber siteleri vardı şimdi binlerce , ilk zamanlarda forum siteleri çok az ve çok gözde idi , şimdi forum sitesi olmayan webmaster kalmadı diyebiliriz. Son 5 yıldır blog siteleri oldukça revaçta , ilk  zamanlarda sadece webtasarımcıların kullandığı bloglar şimdi tüm internet kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır.

Son 2 yıldır özgünlük revaçtadır. Bundan 2 yıl önce kadar bir kaç idealist genç yazarın bir araya gelerek oluşturdukları ve kendi kaleme aldıkları yazıları yayınladıkları siteler vardı. Bir elin parmağını geçmezdi. Bunlarında zaten 3 ü devrimci gençlerin 2 side milliyetçi gençlerin sitesiydi. Şimdi üzerinden daha 2 yıl geçmişken özgün fikir siteleri çoğalmaya başladı.

Bunun tek sebebi vardır benlik duygusu , halbuki mevcut var olana destek olmak daha faydalı olacaktır.

Allah herkesi muvaffak eylesin...

Vural Egemen SARIGÖZ
06/05/2012

1 yorum:

  1. Türk insanın kişiliğini ve huylarını çok iyi ele almışsınız

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!