Anasayfa » » Güvenilir,Ücretsiz,Türkçe Blog Servisleri

Güvenilir,Ücretsiz,Türkçe Blog Servisleri


İnternet üzerinde blog sahibi olmak kadar kolay olan başka bir şey yoktur. Ücretsiz blog servisi sağlayan bir çok firma mevcuttur. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli şey güvenilir olmasıdır. Güvenilirlikten kasıt , üç gün sonra bloğunuzun kapanma tehlikesidir. Bir çok ücretsiz blog hizmeti veren site açıldı , kapandı. O kadar ki arkasında en güvendiğimiz firmalar olmasına rağmen kapanan servisler ile birlikte , binbir emekle yazılmış makalelerin barındığı bloglar yok olup gitmiştir. Herkes masrafsız ama kapanmayacağından , emeklerinin zayi olmayacağından emin olduğu bir servisi kullanmak ister.

İşte bu makale bunun için yazıldı.

Ücretsiz,Türkçe ve güvenilir blog servisilerini tanıtacağım.



Yabancı olup güvenilir blog servisleri de vardır ancak , panelleri ingilizce olduğu için kullanımı zordur. Belki ilerleyen zamanlarda yabancı blog servislerini de tanıtan bir makale yazmak nasip olur.

Akla ilk gelen elbette ki blogspot nam-ı diğer blogger'dır. İnternette 2 milyona yakın aktif blogu barındıran dünyanın ilk ücretsiz blog hizmetidir. Bir dönem illegal lig tv yayınlarından ötürü Türkiye'den erişimi yasaklanan blogger.com , 4 günlük gibi kısa bir süre sonunda tekrar erişime açıldı. Bu zaman zarfında insanlar bloglarına proxy siteleri ile ulaştı ve bloglarına bir zarar gelmedi.

Bu yüzden ücretsiz bir blog servisi için en ideal seçim blogger.com olacaktır ki makaleleriniz güven içinde , yıllar boyu korunur. Google güvencesi ile... İllegal bir içeriğiniz olmadığı sürece blogunuza bir halel gelmiyor.

Blogger.com adresinden kayıt olup ücretsiz bir blog yazmaya başlayabilirsiniz.


Bir diğer güvenilir blog servisi Wordpress.com'dur. Bu blog servisi şu an dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi wordpress'in geliştiricileri tarafından sağlanan bir hizmettir. 2003 yılında çıkan wordpress blog içerik yönetimi , şu an dünyada en çok kullanılan blog servislerinden birisidir. Kendi hostinginize de kurup çalıştırabileceğiniz bir yapıdadır. Ücretsiz olarak  siteadi.wordpres.com şeklinde bir bloğunuz olur. Güvenilirdir. 2004 yılından bu yana hizmet veren Ücretsiz Türkçe blog servisidir.

tr.wordpress.com adresinden kayıt olup ücretsiz blog yazmaya başlayabilirsiniz.


Bu iki blog servisinden başka önerebileceğim , Ücretsiz,Türkçe ve güvenilir blog hizmeti sağlayan servis yoktur.

Nacizane tecrübelerim ile size tavsiyem , bu iki servis dışında açtığınız bloglarınıza emek harcamayınız. Zira daha 1 yaşını doldurmadan bloğunuz bilmediğiniz bir sebepten kapanır gider emekleriniz zayi olur.

Vural Egemen Sarıgöz
31/03/2012

5 yorum:

  1. Bunun yanında Websitem.info da Sağlam ve Güvenilir, Türkçe !

    YanıtlaSil
  2. Birkoç blog sistemi kuruldu ve zamanla piyasadan kaybolup gitti. Bir çok blog sistemi işi artık tamamen parasal olaya dökmüş olsa bile, blogger ve wordpress bence bu işin liderleri.

    YanıtlaSil
  3. İkiside çok iyi servisler. Kullanımları kolay, kendini ifade edebileceğin bir çok çalışmayı hiç internet bilgisi olmayan biri bile çok rahat kullanabilir. Güzel bir çalışma daha...

    YanıtlaSil
  4. tr wordpresste imkanlar çok kısıtlı blogger öyle değil herkese bloggeri öneriyorum..

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum.Blogum.Pro Hizmetinide Türk Blog Sağlayıcı olarak eklermisiniz teşekkürler.
    Mümkünse makalede eklerseniz bu konuda çok seviniriz.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!