Anasayfa » » Bloğunuzun Ziyaretçi Sayısını Arttırma Yöntemleri

Bloğunuzun Ziyaretçi Sayısını Arttırma Yöntemleri


Öyle çok profesyonel yöntemler bekliyorsanız bu makaleyi okumaktan vazgeçebilirsiniz. Çünkü ben sizlere bloğunuzun ziyaretçi sayısını onbinlere , yüzbinlere çıkarmayı vaadetmiyorum. Bloğunuzun az da olsa ziyaretçi sayısını nasıl arttırırsınız onu anlatacağım. Aktaracağım yöntemler tarafımda bir kaç kez denenmiş ve olumlu sonuçlar alınnmıştır. Kendi bloğumu açalı daha 3 ayı doldurmadan biraz sonra bahsedeeğim yöntemlerle günlük 2500 ortalama hite ulaşmış durumdadır.

1- Bloğunuzu her zaman güncel tutun.

Bloğunuzu güncel tutmanız demek insanların bloğunuzu daha sonra tekrar tekrar ziyaret etmesini sağlamak demektir. Güncel bir blog ziyaretçiiler için kaynak niteliğinde olabilir. Güncel Bloglar bir köşeye not edilir ve daha sonra tekrar ziyaret edilir.

2- Bildiğiniz konularda yazın

Bildiğiniz konular üzerine yoğunlaşın , ziyaretçilerinize bir branşınız olduğunu hissettirin , her telden çalan bloglar genel de pek tutunamazlar , tutunsalar da kullanıcılar tarafından bir süre sonra geyik muhabbeti yapan bir blog edasında algılanır. Örneğin benim bloğum srgz blog , webtasarım üzerine geliştirdiğim ve zamanla dini hissiyatlarımı paylaştığım bir blogdur.

3- Webmaster forumlarında aktif olun.

Webmaster forumlarında aktif bir şekilde yer alın günlük bir kaç konuya bilginiz dahilinde cevap yazın. Aklınıza takılan bir soru varsa google da aramak yerine webmaster forumlarında sorun , bunun için webmaster forumlarında imza bölümünüzde mutlaka bloğunuza ait bir linkiniz olsun ki insanlar sizin cevapladığınız konulardan ve açtığınız konulardan sonra bloğunuzu ziyaret etsinler.

4-Bumerang Kullanın...

Günümüzde yeni olmasına rağmen oldukça rağbet gören bir sistemdir. Para kazanmanın dışında yazakafeye eklediğiniz içerikler ile bloğunuza ziyaretçi çekebilirsiniz.


5- Sosyal imleme siteleri...

Sosyal imleme siteleri , ziyaretçi sayısını arttırmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bir çok yerli ve yabancı olmak üzere sosyal imleme sitesi mevcuttur. Buralara içeriklerinizi girerek , sitenizin ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz.

6- Link değişimi yapın.

Diğer blogçular ile link değişimi yapabilirsiniz. Ziyaretçi sayısı yüksek olan bloglara rica da bulunup , link değişimi isteyebilirsiniz.Link değişimi yaptığınız blogu ziyaret edenler sizinde linkinize tıklayacaktır.

7-Yorum Yapın...

Diğer blogları ziyaret ettiğinizde mutlaka yorum yapın. Yorum yaptığınızda blog adresinizi yazmayı unutmayınız. Yorumunuzu okuyanlar ve yorumunuzu okuyan blog sahibi mutlaka sitenizi ziyaret edecektir.

8-Küçük hediyeler dağıtın.

Bütçenizi sarsmayacak şekilde küçük hediyeler dağıtabilirsiniz. Küçük etkinlikler ile sitenizde çekilişler düzenleyebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçi sayınız artacaktır.

Vural Egemen SARIGÖZ
26/03/2012

11 yorum:

  1. Merhaba Vural

    Tavsiye edeceğin Webmaster forumları hangileri var.Ben webmastersitesi.com'u biliyorum başka senin önereceğin varmı?
    Ben bloğumdaki yazılarımı(http://erkoc.blogspot.fr/) ; Hayata dair,huzur,sosyal güvenlik,gezi,teknoloji gibi konularda sınıflandırdım.bu kategörilerde yazılar yazıyorum.Bu kategorilerin fazla olması bir hata mı sence?
    Bu arada Bumerangta Altın üyeyim.Platini alamadık.O yüzden yazarkafe'ye yazı gönderemiyorum.
    Selam ile.

    YanıtlaSil
  2. Önereceğim webmaster forumları şunlardır.

    Wmaraci.com
    Fuub.net

    Bu iki webmaster forumunu tavsiye ederim.

    Hayır hata değil , eğer bu kategorilerde güncel ve özgün yazılar yazabiliyorsanız sorun teşkil etmez. Ben bloğunuzu günlük ziyaret ediyorum güncel ve özgün... Emeğinize Sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil
  4. Güzel paylaşım sisli yola iyi ışık olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı teşekkürler, Gerçekten uygulamak lazım

    YanıtlaSil
  6. sağ ol
    yazilimincisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler, faydalı bilgiler

    http://to-fen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı bir yazı gerçekten,bu listeye ek olarak hitoid.com sitesini tavsiye ediyorum,gerçek organik trafik kaynağıdır.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkürler hocam, eski yöntem güzel sistem :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler faydalı bilgiler için.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!