Anasayfa » » 40 Anlamlı Logo Derlemesi

40 Anlamlı Logo Derlemesi


Logolarla ilgili bir çok makale yazdım. Logonun önemine, değerine , kıymetine ,görevine , amacına her fırsatta değinmeye çalıştım. Logosuz bir yapının , bir kurumun , bir etkinliğin ne kadar eksik kalacağını yenileyip durdum. Bazı logolar vardır ilk bakışta tüm anlatmak istediğini bir çırpıda anlatır. Söylemek istedikleri bir kaç kelimeye sığabilir ancak bazen de öyle logolar vardır ki ne anlatmak istediğini dakikalar boyunca dinleyebilirsiniz. Anlatmak istediklerine dair içerdiği materyalleri algılamak ve görmek biraz zaman alır ki bu da logonun kalitesini arttırır. İşte bu makalemiz de de paylaşacağımız logolar bu türden logolardır. Bu logolar içerisinde anlam gizleyen logolardır. Bu anlamlı logoları birlikte görelim.



Antony Lane tarafından tasarlanp çizilmiş olan logonun ortasında ''S'' harfini dikkatlice baktığınız da görmeniz mümkündür.


Tasarımcı William tarafından yapılmış bir logodur. ''a'' harfinin bir pengueni andırdığını görürsünüz.


Milena tarafından bir hayvan Sofia Hayvan Bakım Evi için tasarlanmıştır. Bu logoda bir köpeğiğ ve onu saran bir el görüyoruz.


Bir Türk tasarımcısı olarak mesleğini icra eden Volkan Ekşi arkadaşımızın çizdiği logodur. pa ve se hecelerinin ortasında pause işaretini görürüyoruz.

Peter Vasvari tarafından çizilip tasarlanmış bir logodur. Logoda W harfinin altında bir damla silueti görmekteyiz.

Organik Gıda tüketimini temsil eden logo a bir çatal üzerine çizilmiş ağaç iconunu görüyoruz. Bu logonun tasarımcısı Damain'dir.



Bir kahve fincanının üzerinde coffee yazısını görüyoruz. fincandan tüten dumanın çift f harfini oluşturduğuna dikkat çekmek isterim. Bu zarif ve anlamlı logonun tasarımcısı Jan Zabransky'dir.


Visu AL Chemy tarafından tasarlanan logodur. Bir restorant için çizilmiş logoda çatal,bıçak ve kaşıklardan oluşturulmuş bir köprü görülmektedir.

Kod içeriği için Mabu tarafından tasarlanan logoda işaretlerden bir balık oluşturulmuştur.


Evolution X firması için tasarlanan logoda solda sağa doğru '' X '' harfinin evrim geçirip tamamlandığı resmedilmiştir. Bu logo Filipe Rojas tarafından çizilmiştir.



Mr. Cutts isimli bir berberin yada daha afilli tabiri ile saç stilisti için tasarlanmış logoda bir makasın ayaklarından bıyık tutma yerlerinden bir gözlük olduğu görülüyor. Bu logoyu tasarlayan şahsiyet Tabitha Kristen isimli ablamızdır.


Mister Jones tarafından tasarlanmış olan bu logo hiç 
bir firmaya ait değildir. Genele mesaj vermek için çizilmiş bir logodur. Müstehcendir. Logoda bir parmak hareketi görmekteyiz. :) Bilmukabele diyoruz...


              

Aids hastalığı ile mücadele eden bir derneğe ait olan logo , derneğin 25. yılına özel tasarlanmış bir logodur. Kırmızı kurdelaların altında bir çerçevede içinde roma rakamları ile XXV yani 25 rakamını görmekteyiz. Bu logonun tasarımı Mikey Burton tarafından yapılmıştır.
Action Designer firması tarafından tasarlanmış logoda yer alan TWİNS kelimesinin '' N '' harfinin yatarılarak hem 2 rakamını hemde N harfini temsil ettiğini görüyoruz. 


Yine Action Designer firması tarafından tasarlanmış logoda E ve C harflerinin ortasında bir anahtar olduğunu görüyoruz.


Jerron Ames tarafında çizilmiş logoda dikkatli bakıldığında sekiz adet balık görüyoruz. 



F ile T harfinin ortasında gizli bir İ harfi görürsünüz. Bu logoyu Tinkov tasarlamıştır.


Logoda C harfinin aynı zamanda soru işareti (?) olduğunu görüyoruz. Logo Action Desinger tarafından çizilmiştir.


Gulp kelimesinde yer alan u harfinin altına yerleştirilen bir dil ile dikkat çekilmeye çalışılmıştır. Gulp Türkçe'de yudum manasına gelmektedir. Bu logoyu da Ryan Reiegne abimiz tasarlamıştır.



Andrei tarafından Dark Bird Studios için çizilen logodur. Logoda bir baykuş iconu görmekteyiz.


Reghardt Grobbelaar tarafından çizilen logoda pencil kelimesinin sonunda yer alan İ ve L harflerinin ter dönmüş olarak çizildiğini ve bu halinde bir kalem olduğunu görüyoruz.


 Şişe içerisinde düğmeye basan bir parmak görülüyor. Bu logo Gustav tarafından çizilmiştir.


H harfi içierisinde bir hap , (ilaç yada kapsül dersem daha anlaşılır) görülüyor. Bu logoyu da Joey Graddy amcamız Harbin Eczanesi için çizmiştir.

Film şeritlerinden oluşturulmuş bir kahve fincanı görüyoruz. Bu logoyu Muamer Adiloviç çizmiştir.


g harfinin içerisinde bir yaprak görünüyor. Bu logo GTA firması tarafından çizilmiştir.



Notestar isimli bir müzik kursunu temsil eden logoda müzik notalarından oluşturulmuş bir yıldız görmekteyiz. Bu logo Rich tarafından tasarlanmıştır.


Martini House isimli bir barı temsil eden logo da iki kadeh ortasında bir ev görmekteyiz. Bu logonun çizeri ise  Eddie Brown isimli amcamızdır.



Bira bardağının üzerinde barcod işaretlerini görüyoruz. Bu logonun tasarımcısı ise  Sean Heisler abimizdir.



Horror Film için hazırlanmış olan bu logoda Film tabletinin korkmuş bir hayalet maskesini temsil ettiğini görüyoruz. Bu logoyuda Siah Desing isimli firmadaki abilerimiz çizmiştir.


Dj.Loop için çizilen logoda Loop isminin içine yerleştirilmiş medya işaretleri vardır. Bu logoyu  Marco Vides çizmiştir.

Saxon kelimesinin ortasında yer alan A ve O harflerinin gizli bir X harfi oluşturduğunu görüyoruz. Bu logoyu Roy Smith tasarlamıştır.



W ve M harflerinin piyano tuşları oluşturduğunu görüyoruz. Bu logo Patrik A. tarafından tasarlanmıştır.



F harfi içerisinde katlanmış bir İ harfi görmekteyiz. Bu logoyu tasarlayan dahimiz Tkhoury 'dir.



e harfi içerisinde bir kaşık ile yumurta görünüyor. Bu logoyu Thoughtful çizmiştir.



E ve X harflerinin birleşiminden bir kalp işaretinin oluştuğunu görüyoruz. Bu logo Bridaga Creative firması tarafından tasarlanmıştır.



Yine Tkhoury tarafından aynı tarzda çizilmiş bir logodur. F harfinden katlanmış bir P harfinide görmek mümkündür.

8 rakamının içinde bir gizli S harfi görmekteyiz. Bu logoyu yine Action Desing isimli firma çizmiştir.


Stealian Vasiles tarafından çizilen logoda bir at içinde gizli bir J harfi görmekteyiz. 


D Harfinin içinde Gizlenmiş bir H harfi görmek mümkündür. Bu logonun tasarımcısı Peter Vasvari'dir.



Samuel Leonard tarafından çizilmiş logoda bir Bison sliueti içerisinde bison yazmaktadır.


Logolar çeşitli logo sitelerinden derlenmiştir.
Vural Egemen SARIGÖZ
13/02/2012

1 yorum:

  1. Logo tasarımları Güzel derleme . Ayrıca 300.000 logo tasarımları arama yapmak için http://logovectors.net/ ziyaret yoktur.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!