Anasayfa » » Neden Blogspot?

Neden Blogspot?


Bir çok arkadaşımdan '' Neden Wordpress'ten Blogspot'a geçtin?''  şeklinde sorular aldım. Daha önce bir kaç blog projem ile başarı yakalamıştım. Mesela vuralca.com isimli bloğumu makul bir miktara satmıştım. Pagerank değerinin yüksek olması satışını kolaylaştırmıştı. Wordpress'in esnek ve geliştirilebilir yapısı beni her zaman cezbetmiştir ancak, kendinize air bir alan adınız ve hostunuz olmalı ki Wordpress'i kullanabilesiniz. Ücretsiz wordpress.com sitesinde blog açabilirsiniz ancak , içinde yüklü olan temalarla yetinmek zorundasınız. Wordpress.com'un bu konuya bir çare bulması gerekiyor. İnsanların Blogspot'ta yaptığı gibi wordpress.com temalarında da değişiklik yapabilmeliler. Blogspot'u seçmemin ilk sebebi ücretsiz olmasıdır. Takdir edersiniz ki yıllık cüzi bir miktar olsa da  host ve domain masrafı 100 TL'yi geçiyor. Bir de bloğunuzun ziyaretçileri çok ise bu masraf artmaktadır. Dolayısıyla blogspot'u tercih etmek masrafsız bir seçim oldu. 

Wordpress kadar geniş bir tema arşivi var. Ayrıca kendi içerisinde barındırdığı temaları da düzenleyip değiştirebileceğiniz bir şablon motoru olduğu için kendi arzunuza göre temanızı şekillendirebilirsiniz. 

Google Blogspot ile tutulan bloglara girilen içerikleri 20 dakika gibi kısa bir süre indeksliyor. Bu da Google Amca'nın blogspot isimli oğluna torpilidir diyebiliriz.

Bir çok tasarımcı blogspot için tema geliştirebiliyor. Bu sayede tema seçeneklerimiz oldukça fazla oluyor. Basit html yöntemleri ile kendi temamızı dahi oluşturabiliriz.

Sidebar ve eklenti yönünden wordpress'ten oldukça ileride , bir kaç tık ile istediğimiz eklentiyi bloğumuza ekleyebiliyoruz.

Aynı gmail hesabınızın üzerinden bir çok blog açıp hepsini tek bir panelden yönetebiliyorsunuz.

Blogger yani Blogspot bloğunuza hiç bir şekilde reklam yerleştirmiyor hatta siz isterseniz Google güvencesi ile Adsense hesabınızla bloğunuza reklam alıp para kazanabiliyorsunuz.

Blogspot her geçen gün kullanıcı sayısını arttırarak ilerliyor.Son zamanda yönetim panelini yenileyerek blogspot'a verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.

Herşey bir yana arkanızda Google gibi bir sponsorunuz var.. Bir gün Google iflas ederse bloğunuz kapanır. :))

İyi Bloglamalar..

Vural Egemen SARIGÖZ
21/01/2012

1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!