Anasayfa » » İzlemek için Kaliteli Bir Şeyler Arıyorsanız ; Vampire Diaries

İzlemek için Kaliteli Bir Şeyler Arıyorsanız ; Vampire Diaries


Geçtiğimiz günlerde kendi kendime televizyonlarda izleyecek birşeylerin olmayışından , olsada hep klişe şeyler olmasından hayıflanmıştım. Maalesef tüm dizilerimizde sapıklıklar , çarpık aile ilişkileri , ağza alınmayacak söylemler mevcuttur. Bu durumda beni izleyecek bir şeyler aramaya yöneltti. Yabancı dizilere pek öyle merakım falan yoktur ancak birden izleme hevesi ile bir yabancı dizi sitesi açtım... Bir kaç dizi içerisinden; Charlie'nin Melekleri , Nikita ve Vampire Diaries dizilerinden bir iki bölüm izleyerek seçmeye çalıştım ve sonunda Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) dizisini seçtim. Eşim ve ben gayet merakla izliyoruz. Konu olarak Alacakaranlık filmine benziyor ama o filmden daha iyi sahneleri olduğuna , daha iyi bir konuya, daha iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olduğuna eminim. Her akşam bir kaç bölüm izliyoruz. Sürükleyici konusu ile resmen sizi dizinin fenomenlerinden biri haline getiriyor. Ayrı tüm insanların yaptığından başka bir şeylerle uğraşmak , herkesin izlediğinden başka şeyler izlemek ve bunun hazzı da bir başkadır. Üstelik böyle kaliteli yapımları izlediğinizde bizim Türk dizilerinin ne kadar yapmacık ve amatör kaldığını görebiliyorsunuz.




Dizi genel olarak bildiğimiz konu üzerinedir. Bir vampir ile bir insanın aşkı..

Stefan Salvatore isimli vampir Elena'ya aşık olur. Başrolde bu ikisi varken bence dizinin en etkileyici karakteri Damon rolüdür. Damon Stefan'a göre biraz daha vurdum duymaz bir vampirdir.


Elena Gilbert Rolünü Nina Dobrev canlandırıyor.
Dizinin başrol kadın oyuncusu Nina Dobrev'dir , Nina Dobrev Bulgar asıllı Kanada'lı manken ve oyuncu , daha önce bir kaç Amerikan dizisinde rol almış bir oyuncudur.

Stefan Salvatore rolünü Paul Wesley canlandırıyor.

Dizinin başrol erkek oyuncusu  Paul Wesley , Amerikalı bir oyuncudur. İlk oyunculuk deneyimi  the fallen dizisidir.


Damon Salvatore rolünü Ian Somerhalder canlandırıyor.

Dizinin en önemli karakterlerinden birisi Damon Salvator karakteridir. Bu rolü  Ian Somerhalder  canlandırıyor.  Ian Somerhalder  daha önce bir çok projede yer almış .En son Lost dizisinde Boone Carlyle karakterini canlandırmıştı. 33 yaşındaki aktörün bir çok sinema filmi bulunuyor.Amerikalıdır.


Bonnie Bannet isimli cadıyı Katherina Graham oynuyor.

Dizinin cadısı Bonnie Bannet isimli karakteri de Katherina Graham canlandırıyor. Kendisi oyuncu, şarkıcı , model ve dansçıdır. 1989 doğumlu ve Amerikalı'dır.


Dizinin genel olarak senaryosu yada hikayesi diyelim şöyledir.

Dizi, 162 yaşındaki vampir Stefan Salvatore'a (Paul Wesley) aşık olan 17 yaşındaki Elena Gilbert'ın (Nina Dobrev) hayatını konu alır. İkilinin ilişkileri, Stefan'ın, hem kendisinden hem de kasabadan intikam almak isteyen saldırgan ve kindar kardeşi Damon Salvatore'un (Ian Somerhalder) kasabaya geri dönmesiyle karışmaya başlar. İki kardeş de, eskiden aşık oldukları Katherine Pierce'a (Nina Dobrev) benzediği için, Elena'ya ilgi gösterir. Katherine Pierce'ın görsel ikizi olan Elena'nın, üçlüye karşı intikam planlarıyla kasabaya geri dönen Katherine'in uzaktan akrabası olduğu ortaya çıkar.

Hikaye, 17. yüzyılda New England'dan gelen göçmenlerin yerleşmesinden beri doğaüstü olayların yaşandığı Mystic Falls isimli kasabada geçer. Hikayenin diğer bir boyutu da Elena'nın kardeşi Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), Elena'nın en yakın arkadaşı Bonnie Bennett (Katerine Graham), Elena'nın yakın arkadaşı Caroline Forbes (Candice Accola), Elena'nın çocukluk arkadaşı Tyler Lockwood (Michael Trevino) ve Elena'nın çocukluk arkadaşı ve eski sevgilisi Matt Donovan (Zach Roerig) başta olmak üzere kasaba halkı arasında yaşanan olaylardan oluşur. Kasabanın yönetimi orijinal kurucu ailelerin soyundan gelenlerden oluşan "Kurucular Konseyi"nin elindedir. Kurucu ailelerden bazıları; Salvatore'lar, Gilbert'lar, Fell'ler, Forbes'lar ve Lockwood'lardır. Konsey hiçbir şeyden haberi olmayan kasaba halkını vampirler, kurtadamlar gibi doğaüstü tehditlerden korumaya çalışır.

Vural Egemen SARIGÖZ
01/02/2012

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!