Anasayfa » » Blog Sistemleri

Blog Sistemleri


Az önce Opensourcecms.com sitesinde dolaşırken yolum bloglar bölümüne düştü.Burada Blog sistemleri tanıtılmış, daha doğrusu açık kaynak kodlu blogların projelerini sundukları bir sayfa oluşturulmuş ve tanıtımlarını yapmaları sağlanmıştır. .Hepsine şöyle bir göz attım ve en az wordpress kadar kodlaması başarılı sistemler mevcut ancak içlerinde yine en popüler olanı wordpress tabiki bu da wordpress’i vazgeçilmez kılıyor.Yine de worpdress’ten başka blog sistemi isteyen yada başka blog sistemlerini tanımak isteyenler için her birine birazcık değinelim.Blog sistemlerini v açıklamalarını konunun devamında bulabilirsiniz.


1.Blog sistemi -Coorogo 1.2.1

Php ile yazılmış blog sistemi çok sade ve henüz tema ve eklenti desteği bulunmuyor.Verilen bilgiye göre Şu an geliştirme aşamasında.
Croogo Blog sistemi incelemek isterseniz Blog Demosu burada, admin panelini incelemek isterseniz admin paneli buradadır.
Admin Paneli için Kullanıcı adı:admin şifre:demo123
Blog sisteminin resmi sitesi ise buradadır.Croogo Blog sistemini bu linkten indirebilirsiniz.

2.Blog Sistemi-Dotclear 2.1.6

Php ile yazılmış bir blog sistemidir.GNU(Genel Kamu Lisansı) ile dağıtılmaktadır.Tamamen Ücretsiz bir sistemdir.
Dotclear blog sisteminin demosuna buradan,Admin Paneline ise buradan ulaşabilirsiniz.
Dotclear blog sisteminde admin paneli kullanıcı adı:admin şifre ; demo123‘dür. Dotclear Blog sisteminin resmi sitesi burasıdır.Dorclear sistemini indirmek isterseniz bu linke tıklayınız.

3.Blog Sistemi-Eggblog

PHP Açık kaynak kodlu olarak tasarlanan Eggblog sisteminin tanımı ;”Php ve Mysql kullanılarak web günlüğü oluşturulmasına olanak sağlayan blog scriptidir” diye geçiyor.Eggblog sisteminin demosuna buradan, admin paneline ise buradan ulaşabilirsiniz. Admin paneli kullanıcı adı;admin@example.com şifre: admin@example.com’dur. Eggblog sisteminin resmi sitesi burası, indirme linki ise burasıdır.

4.Blog Sistemi-FlatPress 0.909.1

FlatPress blog sistemi açık kaynak kodlu , standartlara uygun her hangi bir web sitesi için dili geliştirilebilir bir blog oluşturma motorudur.Mysql gerektirmeyen blog sistemi ihtiyacınız olan tek şey php destekli bir hostingdir.
FlatPress blog sisteminin demosuna buradan,admin panelini incelemek isterseniz buradanulaşabilirsiniz.Admin Paneli Kullanıcı adı:admin şifre:demo123′dür. Flatpress blog  sisteminin resmi sitesi burası, indirme linki ise burasıdır.

5.Blog Sistemi-Globber 1.4

Globber blog sistemi ücretsiz dağıtılıyor ancak davetiye sistemi ile kullanıcılarına ulaşıyor.Bunu şöyle düşünebilirsiniz, Globber blog sistemi tek kullanıcılı değil de bir çok kullanıcı tarafından makaleler eklenerek oluşturulan bir blog sistemidir.Kurulum gerekmediği gibi Globber.org sitesine size gelen davetiye ile bağlanarak üyeliğinizi aktifleştirip blog tutmaya başlayabilirsiniz.Globgroup şeklinde blogcular arası sosyal ağ oluşturan bir sistemdir.Globber.com sisteminin davetiyeleri bende mevcuttur isteyen arkadaşlarımız bu konu altına yorum yaparak davetiye talebinde bulunabilirler.Globber blog sisteminin demosunaburadan, admin paneline ise buradan ulaşabilirsiniz.Admin Paneli kullanıcı adı;N / Aşifre;demo’dur

6.Blog Sistemi-Habari

Habari blog sistemi diğerlerinden farklı olarak bu blog sistemini kullanan her kullanıcıyı habari projesinde geliştirici olarak görüyorlar.Ayrıca kendi aralarında habari blog sistemini kullananlar olarak sosyal ağ projeleri de mevcuttur.Habari blog sistemi (MySQL, SQLite, PostgreSQL) gibi birden fazla veritabanı desteği sağlaması ile gelecek vadeden bir blog sistemidir.Dünyada yaklaşık olarak bu blog sistemini kullanan 6 milyon kullanıcı vardır.Habari blog sisteminin demosunu görmek için buraya , admin paneline ulaşmak için buraya tıklayınız.Admin Panelikullanıcı adı;admin şifre:demo123‘dür.Habari blog sistemini indirmek için buraya , resmi internet sitesine ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz.
Habari blog sistemi ile ilgili bir de video mevcuttur.videoyu aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.
[pro-player width='530' height='253' type='video']http://a33.video2.blip.tv/3790000152839/Ringmaster-HabariInstall846.flv[/pro-player]

7.Blog Sistemi-Lifetype 1.2.10

Lifetype blog sistemi bir çok blog sistemi gibi kurulumu ve kullanımı basittir.Habari Project gibi kendi sosyal ağ grupları ile iletişimde olan Lifetype blog sistemi geliştiricileri bu topluluk kavramına çoklu kullanıcı blog oluşturma platformu diyorlar.Php ve Mysql üzerine kurulu sistemin en göze çarpan özelliği ise diğerlerine oranlar tema , dil ve eklenti seçeneklerinin olmasıdır.Lifetype blog sisteminin demosunu görmek için buraya, admin paneline erişmek içinburaya tıklayınız.Admin Paneli Kullanıcı adı;oscadmin şifre;demo123′dür. Lifetype blog sistemini indirmek için buraya , resmi internet sitesine ulaşmak içinde buraya tıklayabilirsiniz.

8.Blog Sistemi- Nuclues CMS 3.51

Neclues CMS blog sistemi wordpress’e benzerliği ile dikkat çekiyor.Aslında özellikler bakımından wordpresse eklentiler ile entegre edilen özelliklerin hepsini kendi içinde barındırıyor.Blog oluşturabilir isterseniz aynı blog içinde çoklu yazar ile makale paylaşımlarında bulunabilirsiniz.Bir çok tema seçeneği bulunan Neclues blog sisteminde,oldukça gelişmiş bir yorum paneli vardır.Yorum yapanların IP’leri ve yorum geri dönüşleri ile klaylıklar sağlıyor.Opensourcecms.com sitesinde yapılan yorumlara bakıldığında İspanyolların bu blog sistemini daha çok tuttuğu görülüyor.Neclues Blog sisteminin demosuna buradan, admin paneline buradan ulaşabilirsiniz.Admin paneli kullanıcı adı;admin şifre;demo123‘dür.Neclues blog sisteminin  resmi internet sitesine buradan indirme adresine ise buradanulaşabilirsiniz.Ayrıca Türkiye destek siteside mevcuttur.Türkiye Destek sitesine ulaşmak içinburaya tıklayınız.
9.Blog Sistemi-Open Blog 1.2.1
Açık blog bir ücretsiz ve açık kaynak bloglama platformu CodeIgniter PHP çerçeve kullanılarak inşa edilmiş ve GPL v3 lisansı altında yayınlanmış bir blog sistemidir.Kullanıcıları için  basit ve eğlenceli bir bir arayüze sahiptir.
Bazı Önemli Özellikleri aşağıda sıralanmıştır.
  • Kullanıcı dostu arayüzü – Temiz ,kullanıcı arayüzü kullanımı kolay
  • Kolay kurulabilir – Aç blog çok kolay (blogunuza kalk ve birkaç dakika içinde çalışan, kurulum ve yapılandırma yapan bir PHP yükleyicisi ile geliyor)
  • Kolay güncelleme – Güncelleme sadece birkaç tıklama ile en son sürüme
  • Çoklu dil desteği – Şu anda üç dilde (İngilizce, İspanyolca ve Slovence), ancak kolayca herhangi bir dile tercüme edilebilir
  • Şablonları desteği – Kolayca görünümünü değiştirebilir ve blogunuzun hissediyorum aç blog sistemi şablonu kullanarak (varsayılan yükleme) 5 çekici şablonlar ve daha resmi internet bölümünde şablonları altında bulunabilir içerir
  • Açık Kaynak – Aç blog açık kaynak yazılım olarak geliştirilmektedir ve bu yüzden herkes onu iyileştirmeye yardımcı olabilir v3 GPL lisansı altında
  • Search Engine Optimization – Tüm URL’ler arama motoru dostu vardır
  • Sayfalar – Blogunuz (örneğin “Hakkında” sayfası) statik sayfaların sınırsız sayıda içerebilir
  • Linkler – Hangi diğer ziyaretçiler için görünür olacak favori web sitelerine bağlantılar eklemek
  • Dinamik kenar çubuğu – Sidebar kolay olabilir özelleştirilebilir
  • RSS desteği – Aç Blog RSS ve Atom destekleyen mesajlar ve yorumlar için beslemeleri
  • Aministrator paneli – Henüz çok kolay blogunuzun idare geçici yönetim paneli kullanımı kolay güçlü
  • WYSIWYG editörü – Aç blog hangi mesaj ve sayfa biçimlendirme çok kolaylaştırır TinyMCE WYSIWYG editörü içerir
  • Güncelleştirmeleri denetleyin – Size yönetici panelde kontrol etmek eğer aç blog yeni bir sürümü (önemli güvenlik güncelleştirmeleri de “Bilgi” sayfasını da kullanabilirsiniz olarak görüntülenecek bir pano endekste) azalan
  • Eklentileri – Sen geliştirmek veya zaten gelişmiş bir kodlama kullanarak blogunuzun işlevselliğini genişletebilirsiniz.
  • Open blog sistemin resmi internet sitesine buradan, indirme adresine buradanulaşabilirsiniz.

9.Blog sistemi-Pritlog 0.81

Pritblog sistemi Mysql ve php tabanlı bir blog sistemidir, kolay kurulumu ile kurulumda size sorunlar çıkarmıyor, ayrıca blog sisteminin içerisinde  tema oluşturma motoru ile kendi temanızı yapabiliyorsunuz.
Özellikler:
* WYSIWYG editörü – nicEdit
* Yönetici arayüzü (değiştir sitesi özellikleri, yazarlar, şifre değiştir)” ‘eklemek
* Kolay çeviri. Dil seçimi admin paneli mevcuttur. Dil dosyaları oluşturulmalıdır.
* Sticky Mesaj
Kaydı ile * Entegre giriş sistemi
* Pretty Url’ler
* SEO Optimizasyon
Statik sayfalar için * Sayfa işlevsellik
* Social Bookmarking Widget: sonrası kolay paylaşılmasını / blog
* BBcode düzenleme html (geçici) tarafından
* RSS
* Ek yazarlar yönetici tarafından eklenebilir
* Mesaj Seçenekleri w / Teaser + Full Story () * * readmore sonrası kullanarak
* Yeteneği etkinleştirmek için / post başına devre dışı yorum
* Kategori bulutu
Kolay tema oluşturulması için * Tema motoru
* Kolay işlevsellik eklemek için Eklentiler
Pritlog blog sisteminin demosunu görmek için buraya , admin paneline ulaşmak için burayatıklayınız.Admin Paneli Kullanıcı adı ; admin şifre ; demo‘dur.Pritlog blog sisteminin resmi sitesine buradan, indirme linkine ise buradan ulaşabilirsiniz.

10.Blog sistemi-Serendipity 1.5.2

  • WYSIWYG ve HTML düzenleme
  • Yerleşik, güçlü medya veritabanında
  • Birden çok yazar, yapılandırılabilir izni / kullanıcı grubu sistemi
  • Dişli yorumlar, iç içe kategori, birden fazla kategoriye sonrası
  • Birden fazla dil (uluslararası)
  • Kolay eklentisi için online eklenti ve şablon deposu-ve-yükleme oyun
  • Plugins Cool: kategori tabanlı alt bloglar, RSS gezegen / toplayıcı, statik sayfaları podcasting
  • Güçlü spam engelleme
  • Tek tıklamayla herhangi bir sürüm yükseltme
  • Mevcut web sayfaları içine gömülü olabilir
  • Standartlara Smarty ile XML üzerinden, uzaktan bloglama-RPC şablonu uyumlu
  • BSD tarzı bir lisans
  • Çoklu Veritabanı desteği (SQLite, PostgreSQL, MySQL, MySQLi)
  • Paylaşılan yüklemeleri tek bir kod ile tabanı  çok güçlü olan bloglar
Serendipity blog sisteminin demosunua buradan, admin paneline buradan ulaşabilirsiniz.Admin paneli kullanıcı adı; admin şifre ; demo123‘dür.Serendipty blog sistemin resmi sitesineburadan ulaşabilirsiniz.

11.blog Sistemi Textpattern

Textpattern blog sistemi şimdiye kadar tanıttıklarım içinde ve wordress’e rakip olabilecek cinsten bir blog sistemidir.Eklenti ve tema desteği o kadar çok ki dünyanın her yerinden geliştiriciler bu blog sistemi için tema ve eklenti yazmaya devam ediyor.Resmi Sitesinde 648 adet eklenti mevcut gayri resmi eklentilerin sayısı bilinmiyor.Yani geliştirilmesi devam eden blog sistemi gerçekten gelecek vadediyor.Demosuna buradan , admin paneline ise buradanulaşabilirsiniz.Admin paneli kullanıcı adı ; admin şifre; demo123‘dür. Textpattern blog sisteminin resmi internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!